У Херсоні загинув фіксер Богдан Бітік, тіло евакуювали — розпочато розслідування

У Херсоні загинув фіксер Богдан Бітік, тіло евакуювали — розпочато розслідування

Ексклюзивно
Антонівський міст 27 листопада 2022
. Пошкоджений Антонівський міст у Херсоні, 27 листопада 2022 року. AP Photo / Bernat Armangue

Тіло загиблого у Херсоні фіксера видання La Repubblica евакуювали та відвезли в морг для судмедекспертизи 26 квітня. Розпочато розслідування стосовно порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомили Суспільному в пресслужбі обласної прокуратури.

Знімальна група потрапила під обстріл 26 квітня близько 14:00. Кореспондент газети La Repubblica Коррадо Зуніно отримав поранення, загинув фіксер Богдан Бітік. За словами речниці ОК "Південь" Наталії Гуменюк, у Бітіка не було акредитації ЗСУ. Також група додатково не отримала дозвіл на роботу в "червоній" зоні.

"Дозволу в них не було, вони не зверталися до військових, проїхали в "червону" зону з порушенням правил. Якимось чином оминули блокпости", — говорить Гуменюк.

Натомість видання La Repubblica у своїй публікації повідомило, що група проїхала через блокпости, військові її пропустили "без проблем". У ЗМІ вважають, що Зуніно та Бітік стали жертвами засідки.

За даними ІМІ та джерел Суспільного, Бітік був без бронежилета, лише одягнений у жилет з написом "Преса". ОК "Південь" готує звернення до Генерального штабу з питанням про позбавлення акредитації знімальної групи.

Що відомо про обстріл Херсонщини 26 квітня

26 квітня російські військові обстріляли район Антонівського мосту. Внаслідок цього загинув фіксер італійського видання. Вогнепальне поранення плеча також отримав іноземний кореспондент, який працював над матеріалом про життя в місті. Журналіст Коррадо Зуніно почувається добре, його супроводжує італійське посольство в Києві.

На початок