Стало відомо, кого розглядає Офіс президента на посади в Харківську ОДА

Стало відомо, кого розглядає Офіс президента на посади в Харківську ОДА

Стало відомо, кого розглядає Офіс президента на посади в Харківську ОДА
.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер направив на розгляд Офісу президента дві кандидатури на посади своїх заступників — депутатки облради Валерії Мураєвої та ексначальниці теруправління юстиції Тетяни Єгорової-Луценко.

Про це Кучер сказав 6 липня на пресконференції в ОДА.

"Близько 10 осіб розглядалося на ці посади. Офіс президента, поки що я не маю інформації, щоб погодив будь-яку посаду з тих, що я розглядав... Мураєву я направляв (на посаду заступниці, як сказав голова ОДА, "з гуманітарних питань" — ред.), окрім цього, я направляв Єгорову-Луценко Тетяну — на посаду першого заступника", — говорить Кучер.

"Я визначився з двома особами, я їх направив до Офісу, поки що немає інформації про підтвердження", — додав він.

  • Валерія Мураєва — депутатка Харківської облради (була членом фракції "Опозиційний блок", зараз позафракційна).
  • Тетяна Єгорова-Луценко — ексначальниця територіального управління юстиції у Харківській області. У 2019 році була кандидаткою у нардепи в 179 окрузі.

На питання, за яким принципом Кучер підбирає людей до своєї команди, чи важлива для нього проукраїнська позиція кандидата, голова ОДА відповів:

"Я живу в Україні, для мене важлива проукраїнська позиція, це зрозуміло. Що стосується політичної приналежності, на це я, як ви бачите, не звертаю уваги, тому що в першу чергу — професіоналізм. Якщо певні партії, які діють на території нашої держави,... і ці партії не заборонені, якщо вони працювали, чи вели політичну діяльність, я не звертаю на це увагу. В першу чергу я звертаю увагу на професіоналізм".

Що відомо

  • 18 травня з посади пішов керівник апарату Харківської ОДА. На початку квітня звільнився перший заступник Кучера Віталій Погосян, який працював на посаді з 23 січня.
  • 4 червня заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк звільнився "за власним бажанням". До повноважень Черняка входили питання в галузях охорони здоров'я, соціальної політики.
  • 17 червня Олексій Кучер підписав розпорядження, за якими чисельність працівників Харківської ОДА скорочується на 20%, а низка підрозділів ліквідується.
  • 1 липня після інформації про можливе призначення колишньої дружини "опоблоківця" Євгенія Мураєва на посаду заступника ХОДА у Харкові вийшли на акцію протесту. Того дня Кучер сказав, що враховує думку громадськості в кадрових питаннях.
На початок