Уряд продовжує пільгову ціну на електроенергію для населення ще на місяць — Шмигаль

Уряд продовжує пільгову ціну на електроенергію для населення ще на місяць — Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль
. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: Пресслужба КМУ

Уряд продовжує пільгову ціну на електроенергію для населення ще на місяць. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи засідання Кабміну у вівторок, 25 квітня.

"Маємо сьогодні на порядку денному ще два документи, які сприятимуть забезпеченню стійкості, ефективності та справедливості нашої держави. По-перше, уряд продовжує пільгову ціну на електроенергію для населення ще на місяць", — сказав Шмигаль.

Друге рішення, за його словами, направлене на прозорість держави. Це схвалення звіту про виконання Державного бюджету за 2021-й та 2022-й роки.

"Попри безпрецедентні виклики, нам повною мірою вдалося профінансувати всі ключові видатки українського бюджету", — сказав прем'єр.

24 березня глава уряду повідомив, що Кабінет міністрів України прийняв рішення не підвищувати тарифи на електроенергію до кінця опалювального сезону 2022-2023.

"1 квітня мав закінчитися спеціальний період з пільговими цінами на електроенергію. Тому сьогодні уряд ухвалює рішення про його продовження. Механізм покладеного соціального обов’язку продовжить діяти до 30 квітня цього року", – сказав тоді Шмигаль.

Також повідомлялося, що після закінчення опалювального сезону Кабмін планує підвищити тарифи на електроенергію, але вразливі верстви населення "не постраждають від такого рішення і зможуть скористатися монетизованою субсидією", наголошували в уряді.

Електроенергія. Усі новини
На початок