92 випадки за добу та чотири смерті: ситуація з COVID-19 на Волині

92 випадки за добу та чотири смерті: ситуація з COVID-19 на Волині

92 випадки за добу та чотири смерті: ситуація з COVID-19 на Волині
. Фото: pixabay

Цієї доби на території області лабораторно підтвердили 92 випадки коронавірусної інфекції. 4 випадки хвороби завершилися летально. Про це повідомляє облдержадміністрація.

Двоє людей померли цієї доби у Луцьку та двоє у Камінь-Каширському районі. Загалом за увесь час пандемії на Волині зафіксували 67 летальних випадків від COVID-19.

Нові випадки хвороби цієї доби виявили у таких містах та районах:

  • найбільше у Камінь-Каширському районі - 27,
  • у Луцьку - 22 випадки за добу,
  • в Луцькому районі - 8,
  • у Ковельському районі - 10 недужих за добу,
  • в Ківерцівському районі - 9,
  • у місті Нововолинськ - 8 нових випадків,
  • у Володимир-Волинському районі - 3 недужих,
  • у Горохівському і Маневицькому районах по 2 випадки хвороби
  • у Рожищенському районі - 1.

Загалом станом на ранок 4 липня в області зареєстровано 2663 випадки COVID-19. Одужало 801 особа.

Станом на вечір 3 липня загальна завантаженість ліжкомісць у лікувальних установах, призначених для боротьби з COVID-19 - 40,4%. Всього госпіталізовано 367 волинянин з діагнозом "коронавірус" та підозрою на нього. Найбільше недужих у Камінь-Каширській ЦРЛ - 74 пацієнти, зайняті 82,2% ліжкомісць. 54 недужих на COVID-19 нині в обласній інфекційній лікарні, зайняті 30% ліжок. У Ратнівській ЦРЛ - 50 госпіталізованих, зайняті 56,2% ліжкомісць. В Ківерцівському районному ТМО в інфекційному відділенні зайняті 87,5% ліжкомісць, госпіталізовано 35 людей.

В Україні за минулу добу виявили 914 нових випадків коронавірусної хвороби. Усього із початку епідемії COVID-19 підтвердили у 47 677 людей. Про це свідчать дані МОЗ станом на 4 липня. Загалом від коронавірусу одужали 21 115 людей, 1 227 — померли від ускладнень.

Що відомо

- Попередньої доби в області підтвердили 63 випадки коронавірусу. Найбільше у Луцьку - 14 недужих. У Ківерцівському районі зафіксували летальний випадок.

- Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що регіональній санітарні лікарі 11 областей, серед них і Волинь, звернулися з відповідними поданнями щодо посилення карантинних обмежень у регіонах.

- У районах з місцями масового відпочинку людей, зокрема біля водойм посилили карантин. У Шацькій ОТГ відзвітували: усі бази відпочинку зачинені.

На початок