"Незалежний, а не віртуальний погляд": Чернов пропонує перевірити чотири медзаклади Харківщини

"Незалежний, а не віртуальний погляд": Чернов пропонує перевірити чотири медзаклади Харківщини

"Незалежний, а не віртуальний погляд": Чернов пропонує перевірити чотири медзаклади Харківщини
.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов запропонував створити робочу групу для перевірки ситуації у чотирьох медичних закладах.

Йдеться про обласну дорослу та дитячу інфекційні лікарні, диспансер радіаційного захисту населення, а також Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, сказав Сергій Чернов на засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області 3 липня.

"Враховуючи деякий резонанс по обласних закладах нашим, часто він не носить об'єктивний характер через якраз відсутність об'єктивної інформації, я пропонував би створити спільно з обласною адміністрацією, обласною радою таку робочу групу, в яку б увійшли фахівці, експерти, незалежні адміністрації депутатського корпусу, громадських організацій. І щоб ми подивилися спочатку хоча б чотири наших комунальних заклади", — сказав Чернов.

"Що треба їм допомогти у матеріально-технічному забезпеченні, яка сьогодні там є логістика, вирішити якісь питання по забезпеченню медичними препаратами, лікарям. Щоб це був незалежний погляд системної роботи, а не життя віртуальне в соціальних мережах, до якого багато хто інколи вдається. Це не вирішення проблем. Створення штучної напруги, воно ніколи не буде вести до прийняття вірних управлінських рішень", — зазначив голова Харківської обласної ради.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер сказав, що створення такої групи необхідно обов'язково обговорити.

"Так, нам необхідно буде обговорити питання щодо створення такої групи обов'язково. Щодо реакції у соціальних мережах. Справа в тому, що ці інструменти вже у нашому суспільстві, вони існують. І певну інформацію ми отримуємо саме з соціальних мереж. І ми не можемо опускати того, що іноді, враховуючи ту інформацію, яка є, ми можемо багато чого міняти", — сказав Кучер.

За його словами, він отримував численні скарги щодо "проблемності" служби екстреної меддопомоги — не тільки з соціальних мереж, а й від самих працівників швидкої.

Що відомо

  • 26 червня голова Харківської ОДА Олексій Кучер заявив про невідповідність директора Центру екстреної допомоги Віктора Забашти займаній посаді і закликав його піти у відставку.
  • Забашта сказав, що офіційно жодних документів з претензіями від голови ОДА не отримував. Він також вважає, що на нього здійснюється "інформаційна атака".
  • 2 липня Кучер підписав розпорядження про проведення аудиту Центру екстреної допомоги.
  • У травні в Харкові протестували медики швидкої.

Автори: Юлія Давидова, Альона Рязанцева

На початок