Ще одна громада на Волині заборонила діяльність УПЦ МП та хоче розірвати договори оренди

Ще одна громада на Волині заборонила діяльність УПЦ МП та хоче розірвати договори оренди

Доповнено

Під час позачергової сесії Володимирської міської ради депутати підтримали рішення про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території громади, – повідомив кореспондент суспільного, який був присутній на сесії.

Заборону УПЦ МП у Володимирі підтримали 22 депутати і міський голова. Рішення ухвалили одноголосно.

Ще одна громада на Волині заборонила діяльність УПЦ МП та хоче розірвати договори оренди
Сесійна зала Володимирської міської ради, 21 квітня 2023. Суспільне Луцьк

Також на сесії вирішили припинити право постійного користування земельними ділянками Свято-Успенському кафедральному собору, управлінню Володимир-Волинської єпархії Української Православної церкви, а також громаді Свято-Миколаївської церкви.

Ухвалене депутатами Володимирської міської ради рішення Суспільному роз’яснив керівник управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів Андрій Трофимук: "В юридичному плані припиняється право постійного користування. Далі ми чекаємо реакції від вищих інстанцій для того, аби приміщення, які є пам’ятками архітектури національного значення, користування було припинено".

Як розповів клірик Свято-Успенського собору УПЦ Валерій, церква не згідна із рішенням депутатів і позиватиметься до суду.

Що відомо

  • Це вже друга громада на Волині, яка виступила за заборону УПЦ МП і хоче розірвати договори оренди з єпархією. 19 квітня таке ж рішення ухвалили у Нововолинській громаді.
  • 9 квітня у місті Володимир біля Свято-Успенського кафедрального собору відбулася мирна акція протесту проти УПЦ МП. Учасники акції закликали прихожан перейти до Православної церкви України.
  • 11 квітня під час засідання сесії Волиньради 54 депутати проголосували за заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території області.
  • У коментарі Суспільному головний спеціаліст з питань релігій та національностей обласної військової адміністрації Василь Гайдук розповідав, що на Волині зареєстровано 523 релігійні громади УПЦ МП. Від початку повномасштабної війни 49 парафій перейшли до ПЦУ.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок