Готуємося до "Рамштайну" та наших активних дій на фронті — Зеленський

Готуємося до "Рамштайну" та наших активних дій на фронті — Зеленський

Зеленський
. Президент Володимир Зеленський. Кадр з відео

Україна готується до зустрічі "Рамштайну" та саміту НАТО у Вільнюсі. Крім того, країна готується до своїх активних дій на фронті.

Про це у вечірньому зверненні сказав президент Володимир Зеленський.

Він зазначив, що сьогоднішні переговори з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом були присвячені захисту України, міжнародного порядку, заснованого на правилах, і захисту життя.

"Готуємося до зустрічі "Рамштайну", і позиція пана Столтенберга є важливою. Готуємося до наших активних дій на фронті – вони неминучі. Готуємось і до саміту НАТО у Вільнюсі, який запланований на літо цього року, але його зміст опрацьовується вже зараз", — сказав президент.

Читайте також: НАТО буде продовжувати зміцнювати ЗСУ — Столтенберг

Зеленський наголосив, що ні більшість українців, ні більшість європейців, ані більшість жителів країн НАТО не зрозуміють лідерів Альянсу, якщо на саміті у Вільнюсі "не прозвучить заслужене політичне запрошення для України до Альянсу".

"Україна все зробила для того, щоб наша заявка була задоволена. Складно навіть сказати, чий внесок у європейську та євроатлантичну безпеку більший, ніж наших воїнів… Українців і українок, які своїм життям захищають свободу. Дякую всім партнерам, які нас у цьому підтримують", — сказав він.

Президент також зазначив, що сьогодні зустрівся з мером Парижа пані Анн Ідальго і вручив їй відзнаку міста-рятівника для столиці Франції.

Читайте також

Генсек НАТО Єнс Столтенберг відвідав Бучу

Залужний поговорив телефоном із командувачем Обʼєднаних сил НАТО в Європі. Про що йшлося

На початок