ВАКС конфіскував активи "Московської біржі ММВБ-РТС"

ВАКС конфіскував активи "Московської біржі ММВБ-РТС"

ВАКС
. Фото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд 19 квітня вперше конфіскував активи підприємства, а не особи. ВАКС передав державі акції ПАТ "Московська біржа ММВБ-РТС".

Про це повідомляє пресслужба суду.

"Рішенням суду в дохід держави стягнуто 2978 акцій, якими володіє Публічне акціонерне товариство "Московська біржа ММВБ-РТС", — йдеться у повідомленні.

Адміністративний позов проти "Московської біржі ММВБ-РТС" подало Міністерство юстиції.

Як повідомляє Transparency International Ukraine, це — перший прецедент конфіскації активів саме підприємства, а не особи.

"Суд у в дохід держави стягнув 2978 акцій, що належали "Московській біржі" в українському ПАТ "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках" (1,44%)", — йдеться у повідомленні.

"Московська біржа" є однією з найбільших у Східній Європі.

"Загальна річна вартість проведених фінансових операцій на цій біржі перевищує 635 млрд дол. Таким чином, біржа здійснює значну фінансову підтримку воєнних дій РФ в Україні", — повідомили у TIU.

Крім того, до наглядової ради "Московської біржі" входить Белла Златкіс, щодо якої застосовані санкції США, оскільки вона також є заступницею голови правління "Сбербанку" РФ та членкинею його наглядової ради.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до АП ВАКС упродовж 5 днів з дня проголошення рішення.

На початок