Україна готується до деокупації своїх територій — Верещук

Україна готується до деокупації своїх територій — Верещук

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук
. Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, фото: Мінреінтеграції

Україна готується до деокупації своїх територій та формує покрокові плани стабілізації та реінтеграції українських територій. Про це віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила під час виступі на Міжнародному саміті міст та регіонів.

“У нас попереду багато роботи. Ми маємо деокупувати всю нашу територію, включно з Кримом, українським Кримом. Ми вже готуємося до деокупації. Формуємо кадровий резерв, формуємо плани, покрокові плани стабілізації та реінтеграції наших територій. І нам потрібна допомога”, — сказала Верещук.

Вона звернулася до партнерів із Польщі, Данії, Франції, Італії та Німеччини, “ усіх, хто нас чує”.

“Будь ласка, допоможіть нашим регіонам, вони на це заслуговують, вірте в нас, вірте в нас так, як ми віримо в себе. І ми точно разом переможемо”, — сказала Верещук.

20 квітня у Києві проходить Міжнародний саміт міст та регіонів. Участь у заході беруть близько 100 представників іноземних держав з усього світу, голови асоціацій міст та регіонів, представники Конгресу Ради Європи та голови українських громад і регіонів.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль з нагоди відкриття Міжнародного саміту міст та регіонів повідомив, що майже 60 країн світу допомагають українським містам, селищам та селам вижити та відновитися після атак РФ. За його словами, понад 300 територіальних громад України уклали 1,5 тисячі партнерських договорів.

Читайте також

Імовірне падіння метеорита на Київщині, Україна отримає нову допомогу від США. 421 день війни. Онлайн

"Готові вкластися у відбудову": представники делегацій з Франції та Латвії побували на Чернігівщині

На початок