10 днів, щоб побути разом. Військовий з Сумщини зустрівся з сім’єю після служби під Бахмутом

10 днів, щоб побути разом. Військовий з Сумщини зустрівся з сім’єю після служби під Бахмутом

10 днів, щоб побути разом. Військовий з Сумщини зустрівся з сім’єю після служби під Бахмутом
. Суспільне Суми

Військовослужбовець Андрій пів року прослужив на передовій — воював під Бахмутом. Наразі він отримав відпустку, яку проводить з родиною.

У Андрія — 10 днів відпустки, щоб побути разом з родиною. Той час, коли воював, чоловік згадувати не любить, каже, було багато всього — і мало приємного. Підтримувало тільки спілкування з родиною. Дружина Ольга розповідає, як намагалася відволікти чоловіка від воєнних буднів.

"Коли він був там, в Бахмуті, то намагалася взагалі не питати, що там і як. Дзвонила, розказувала, що дома, що діти, як там школа. Намагалася його повернути в нашу таку атмосферу домашню. Тому що там, зрозуміло, що сам негатив, тяжко дуже хлопцям", - пригадала Ольга.

Андрій пішов добровольцем одразу після початку широкомасштабного вторгнення. Каже, не зміг залишатися осторонь. "З дитиною на руках, якій не було ще і двох років, прийшов записуватися в тероборону, а трапилося так, що вже до лав Збройних сил потрапив. Нас воно сплотило усіх, вся країна сплотилася", - розповів чоловік.

10 днів, щоб побути разом — військовий, після служби під Бахмутом, зустрівся з сім’єю
Суспільне Суми

Дружина Андрія Ольга розповіла — не хотіла, аби чоловік йшов на війну. "Ну, мабуть, кожна дружина не хоче відправляти свого чоловіка, кожна мама не хоче, щоб сини йшли на війну. Не хотілося самій залишатися з двома дітьми. Але було прийняте ним таке рішення, і поїхав наш тато захищати Батьківщину", - розповіла жінка.

Андрій пройшов рік війни зі своїм батальйоном: навчання, тренування, потім лінія фронту. Увесь цей час родина була з ним: у фотографіях, відеодзвінках, дитячих малюнках, які присилала Ольга. "Тепер вже чекаємо, щоб скоріше все це закінчилося, щоб тато вже в нас повернувся скоріше додому, до нормального життя, щоб родина знову була разом", - сказала жінка.

Після перемоги, каже Ольга, свого чоловіка і тата вони вже нікуди не відпустять. "Пів року життя такої дитинки, якщо навіть з такого боку взяти, то він дуже багато пропустив, а оскільки дитина довгоочікувана... Та й взагалі він в нас дуже сімейний, дуже домашній, то я думаю, він захоче бути з нами".

Читайте також

  • Для чого потрібне приписне посвідчення та як його отримати — пояснюють у Сумському обласному терцентрі комплектування.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок