Зеленський відвідав кордон із Білоруссю та Польщею на Волині. Що відомо

Зеленський відвідав кордон із Білоруссю та Польщею на Волині. Що відомо

Зеленський відвідав кордон із Білоруссю та Польщею на Волині. Що відомо
Володимир Зеленський на кордоні із Білоруссю на Волині, 19 квітня 2023. Фото: Офіс Президента України

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Волинь відвідав прикордонну ділянку, де сходяться кордони трьох держав: України, Польщі та Білорусі.

Як повідомили в Офісі Президента України, Зеленський приїхав, щоб ознайомитися з облаштуванням державного рубежу на цьому напрямку.

Прикордонники показали, як укріплений кордон з Білоруссю в межах Волинської області. Наразі триває нарощення інженерних загороджень, фортифікаційних споруд і налаштування систем віддаленого відеоспостереження.

"Президент також оглянув пункт спостереження та дворівневу систему ровів на кордоні. З позиції спостережного поста було продемонстровано, як за допомогою систем віддаленого відеоспостереження здійснюється цілодобовий нагляд за лінією кордону", – зазначили ОПУ.

Також Зеленський поспілкувався з військовослужбовцями Державної прикордонної служби та вручив їм нагороди, зокрема ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, "За мужність" ІІІ ступеня, а також медалі "За військову службу Україні".

Після зустрічі із прикордонниками відбулася робоча нарада щодо облаштування та охорони держкордону, під час якої президенту доповіли про ситуацію в зоні відповідальності оперативного угруповання військ "Волинь".

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок