Моряки, нацгвардійці, прикордонники: Україна повернула з РФ 130 полонених

Моряки, нацгвардійці, прикордонники: Україна повернула з РФ 130 полонених

Важливо
Моряки, нацгвардійці, прикордонники: Україна повернула з РФ 130 полонених
. Фото: Telegram-канал Андрій Єрмак

Україна до Великодня повернула із Росії 130 військовополонених, які потрапили в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому та Херсонському напрямках.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Великий Великодній обмін полоненими. Повертаємо 130 наших людей. Він відбувався протягом останніх днів у декілька етапів", — написав він.

За словами посадовця, серед бранців, які повернулися додому — військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки та співробітники Державної спеціальної служби транспорту.

"Рядові і сержанти, які потрапляли в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому, Херсонському напрямках. Наші люди повертаються додому", — підкреслив Єрмак.

У Координаційному штабі з питань обміну військовополоненими зазначили, що серед звільнених полонених — прикордонники, бійці Збройних сил, територіальної оборони, Національної гвардії, а також представники ВМС і ДПСУ.

"Цього разу завдяки зусиллям Координаційного штабу додому повертаються 92 військовослужбовця Збройних Сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту", — йдеться у повідомленні.

48 зі 130 звільнених військових вважались зниклими безвісти.

"Частина з урятованих мають поранення, численні контузії та втрачені кінцівки. Також звільнено з полону двох рідних братів, які воювали в районі м. Бахмут. Найстаршому зі звільнених оборонців вже виповнилося 58 років, наймолодшому – 21 рік", — додали в Штабі.

Читайте також

Великдень на фронті й в тилу, санкції проти VK, Yandex і Rambler. 417 день війни. Онлайн

На початок