Шмигаль: втома від війни в Україні — це російський наратив

Шмигаль: втома від війни в Україні — це російський наратив

Шмигаль: втома від війни в Україні — це російський наратив
. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном у Пентагоні,12 квітня 2023 року, у Вашингтоні. Фото: AP

Партнери України не відчувають втоми від війни та готові надавати їй подальшу допомогу для протистояння російській агресії.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу, присвяченому результатам перемовин із урядовцями та бізнесом Сполучених Штатів.

"Втома від війни в Україні — це російський наратив. Ми об'єднані з нашими партнерами, жодної втоми від військової чи донорської підтримки немає. Ми налаштовані перемогти в цій війні та звільнити наші території. Наголосив на цьому в розмові з журналістами за підсумками візиту у Вашингтон", — написав він на своєму Telegram-каналі.

Як зазначив урядовець, Україна розраховує, що під час зустрічі країн G7 у Японії лідери обговорять формулу миру президента Володимира Зеленського.

"Оскільки це єдиний шлях, яким ми маємо рухатися до закінчення війни. Також очікуємо, що під час зустрічі будуть порушені питання санкцій та конфіскації заморожених російських активів", — сказав він.

Прем’єр додав, що Україна потребує аналога "Плану Маршалла", запровадженого США для Європи після завершення Другої світової війни. За його словами, такий план має сприяти військовій та фінансовій підтримці України.

Читайте також

Звіт Human Rights про катування у Херсоні, росіяни обстріляли Слов'янськ і міста на Донеччині. 416 день війни. Онлайн

На початок