На Сумщині затримали чоловіка, що співпрацював з ФСБ — СБУ

На Сумщині затримали чоловіка, що співпрацював з ФСБ — СБУ

На Сумщині затримали чоловіка, що співпрацював з ФСБ — СБУ
. Фото прокуратури Сумської області

Служба безпеки викрила ще одного агента ФСБ у ході контрдиверсійних заходів на Сумщині, повідомили на Telegram сторінці СБУ.

За даними СБУ, зловмисник був завербований під час однієї з поїздок до РФ, де він підтримував контакт з росіянином, що працював на ФСБ. Після повномасштабного вторгнення підозрюваний отримав завдання від росіян: збирати розвіддані про місця базування Сил оборони у прикордонних районах північно-східної частини України.

Представників ФСБ цікавили локації укріпрайонів, фортифікаційних споруд та озброєння українських захисників на території Сумщини. Для збору цієї інформації підозрюваний об’їжджав область на своєму автомобілі. Чоловік зустрічався з місцевими жителями. У них, під виглядом розмов на побутові теми, розпитував про українських військових у прикордонні.

Після цього чоловік позначав координати українських об’єктів на електронній карті для передачі потім ФСБ. СБУ затримала його під час виконання розвідувального завдання.

Під час обшуку у чоловіка вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами його діяльності на користь Росії. Затриманому повідомили про підозру. Йому обрали запобіжний захід — тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок