Засідання у справі Добкіна в Харкові вчергове відклали — ніхто не прийшов

Засідання у справі Добкіна в Харкові вчергове відклали — ніхто не прийшов

Засідання у справі Добкіна в Харкові вчергове відклали — ніхто не прийшов
.

Чергове засідання у справі про передачу землі Харкова у приватну власність 30 червня не відбулось.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, ніхто зі сторін до Дзержинського районного суду Харкова не прибув.

Як пояснили у приймальні судді Олексія Шишкіна, який розглядає цю справу, учасники процесу заздалегідь направили клопотання про перенесення розгляду. На якій підставі, у приймальні не уточнили.

Засідання відклали до 22 липня.

Почати розгляд справи не можуть вже понад півтора року.

Що відомо

  • За версією слідства, посадовці Харківської міськради за часів Добкіна-мера в порушення закону передали в приватну власність понад 70 гектарів землі, спричинивши збитки у сумі понад 200 мільйонів гривень. У пресі можливу оборудку назвали "кооперативна схема". Добкін звинувачення відкидає.
  • Крім Добкіна, у справі п’ятеро підозрюваних: колишній архітектор Харкова Сергій Чечельницький, заступниця мера Тетяна Овіннікова, колишній директор міського департаменту земельних відносин, депутат міськради Борис Баронін та двоє засновників житлових кооперативів.
  • Справу з шістьома підозрюваними передали до суду у жовтні 2018 року. На перше засідання зібрались 12 листопада 2018. Відтоді до розгляду по суті не дійшли, триває підготовче засідання. Розгляд щоразу переносять через неявку підозрюваних, їх захисників тощо.
  • У червні 2020 року Добкін заявив про намір взяти участь у виборах мера Києва.

Авторка: Альона Рязанцева

На початок