У Сумах відбулася акція протесту проти законопроєкту про працю

У Сумах відбулася акція протесту проти законопроєкту про працю

У Сумах відбулася акція протесту проти законопроєкту про працю
. Суспільне Суми

Біля будівлі облдержадміністрації у Сумах з 10 години ранку 30 червня відбувається акція протесту представників профспілок. Вони виступають проти прийняття закону про працю (законопроєкт № 2681).

Представники профспілкових організацій просили зупинити подальше просування законопроєкту. На їх думку, він порушує права громадян. Також серед вимог пікетувальників– підвищення зарплати та безпечні умови праці під час пандемії коронавірусу.

У Сумах відбувається акція протесту проти законопроєкту про працю

Учасники акції розосередилися по площі. Вони встановили гучні колонки, лунала музика. За інформацією організаторів заходу, на площу прийшли 160 людей, за оцінками поліції, їх було близько 100. Громадський порядок не порушувався.

Акція тривала близько 20-ти хвилин. Учасники проголошували свої вимоги. До них ні з обласної адміністрації, ні з міської ради. ніхто не вийшов.

Що відомо

  • Подібні мітинги відбулися в інших регіонах України
  • У Києві 30 червняв рамках цієї акції заплановано пікетування Верховної Ради України під час проведення Погоджувальної ради зта пікетування Офісу Президента України.
  • Законопроєкт, проти якого виступають профспілкові організації, до Верховної Ради подала депутатка від фракції “Слуга народу” Галина Третьякова 27 грудня 2019.
На початок