"Обстріли хаотичні". Яка ситуація у Куп'янському районі, по якому щодня б'є армія РФ

"Обстріли хаотичні". Яка ситуація у Куп'янському районі, по якому щодня б'є армія РФ

"Обстріли хаотичні". Яка ситуація у Куп'янському районі, по якому щодня б'є армія РФ
. Фото ілюстративне: Суспільне Харків

Під час обстрілу Кіндрашівки Куп'янського району 11 квітня поранень зазнала 62-річна жінка.

Коли почався обстріл, вона перебувала на вулиці, розказав Суспільне Харків т.в.о. начальника Куп'янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич.

За його словами, поранену ушпиталили, її поранення не загрожують життю.

"Здебільшого люди у нас гинуть чи зазнають поранень, коли перебувають на вулиці. Кілька днів тому був обстріл Дворічної, загинули батько з сином, коли були на власному подвір'ї. На жаль, це типова ситуація. Обстріли хаотичні — по приватних будинках, приватному сектору, адмінбудівлям. Зрозуміти, коли та куди вони стрілятимуть, ніхто не знає, а люди виходять з дому та потрапляють під вогонь...", — розповідає Канашевич.

Вранці 12 квітня армія РФ відкрила вогонь з артилерії по Дворічній: "Прилетіло в приватний сектор у землю".

У нас з Дворічної діти виїхали, Западне — діти виїхали. Всі інші населені пункти — обстріли бувають, але вони не такі чисельні та масовані

"Для Дворічної, на жаль, ця ситуація стає стандартною. Обстріли там щоденні. У Дворічанській громаді, можу зауважити, що люди в основному переїхали: якщо брати річку Оскіл, протилежний край села, туди менше летить", — говорить Андрій Канашевич.

У Дворічанській громаді залишаються 1200 людей, сказала під час брифінгу 12 квітня керівниця Дворічанської СВА Галина Турбаба.

"Ми нараховуємо 1200 людей, які проживають в населених пунктах громади. 82 дитини по всіх населених пунктах Дворічанської громади. У Дворічній — 100-120 людей", —сказала Турбаба.

Збитки від обстрілів на території громади не підраховували.

"Кожного дня якісь ушкодження відбуваються по всій громаді. Ми знаємо, що у нас зруйновані два медичні заклади у Дворічній, зруйновані п'ять закладів освіти, зруйноване приміщення дитячо-юнацької спортивної школи. Вісім адмінбудівель зруйновані. Завдали шкоди сільгосппідприємствам. Комунальне підприємство "Дворічна" постраждало. Будинки приватні пошкоджені. 35 житлових багатоквартирних будинків зруйновані чи пошкоджені. Ми не маємо можливості комісійно провести обстеження через обстріли", — розказала Галина Турбаба.

Що відомо

  • Куп'янський район перебував в окупації РФ, нині близько 30 населених пунктів поблизу кордону з РФ залишаються окупованими. По району б'ють з різних типів озброєння.
  • З 8 квітня у Куп'янському районі оголосили про зміну комендантської години, вона триває з 20:00 до 6:00 за виключенням двох громад — Великобурлуцької та Шевченківської.
  • У Куп'янському районі оголосили обов'язкову евакуацію з 10 населених пунктів Вільхуватської громади, а також усієї Дворічанської та Петропавлівської громад. У Куп'янській та Курилівській громаді обов'язкова евакуація передбачена для дітей та маломобільних людей.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок