Чому одеситам варто дотримуватись дистанції до узбережжя

Чому одеситам варто дотримуватись дистанції до узбережжя

Чому одеситам варто дотримуватись дистанції до узбережжя
. Фото: AP

На Одещині жителям рекомендують дотримуватись дистанції від узбережжя через загрозу "неприємних сюрпризів" з моря. Про це 9 квітня в телемарафоні "Єдині новини" повідомила начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

За її словами, після штормової погоди, коли потеплішало, море може приносити "неприємні сюрпризи" до узбережжя. Гуменюк наголосила про те, що жителі мають бути пильними та пам'ятати про необхідність дотримання дистанції від урізу води хоча б на 200 метрів.

"Заборона обмеження підступу до води не знята. Вона залишається актуальною, тому що узбережжя сьогодні є зоною оборони, зоною охорони, зоною небезпеки", — зазначила Наталя Гуменюк.

Крім того, вона нагадала про чергування російських кораблів у Чорному морі. Як вона стверджує, з минулої доби кількість підводних човнів збільшилась до двох. Їхній залп може сягати до 8 ракет.

"Пуск з підводного човна складніше виявити нашим засобам ППО. Це означає, що при проголошенні сигналу повітряної тривоги треба діяти максимально оперативно", — нагадала начальниця.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок