У Хортицькому районі Запоріжжя шукали карантинні рослини

У Хортицькому районі Запоріжжя шукали карантинні рослини

У Хортицькому районі Запоріжжя шукали карантинні рослини
.

Виконання заходів із покосу бур'янів та карантинних рослин перевіряли інспектори з благоустрою Запорізької міської ради. У Хортицькому районі Запоріжжя проінспектували територію трьох об'єктів різних форм власності та зафіксували порушення правил благоустрою.

На керуючого супермаркетом «АТБ», що розташований на вул. Хортицьке шосе, інспектори складають адміністративний протокол щодо не скошених карантинних рослин. Згідно правил благоустрою, всі підприємства, як приватної, так і комунальної форм власності, зобов'язанні утримувати прилеглу територію в належному санітарному стані.

Ярослав Іовов, головний спеціаліст інспекції з благоустрою Запорізької міської ради
Ярослав Іовов, головний спеціаліст інспекції з благоустрою Запорізької міської ради.

«Це – порушення 152-ої статті Адмінкодексу України «Правил благоустрою», а саме п.9 і п.14. Всі установи та організації мають на прилеглій території здійснювати покіс в радіусі 15 метрів, або до середини дороги», - каже головний спеціаліст інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Ярослав Іовов.

За словами Ярослава Іовова, складений протокол розглядатиме адміністративна комісія Запорізької міської ради й визначатиме розмір штрафу для порушника.

Вулиця 14 жовтня, 9-а. На прибудинковій території багатоповерхівок – огорожена кам'яним парканом ділянка, що колись належала місцевому ПРЕЖО. За парканом - бур’ян, з яким місцеві жителі борються самотужки, - розповіла журналістам місцева жителька Ганна.

Будівлю, що оточена парканом, орендує керуюча компанія «Місто для людей» Запоріжжя. Тут інспекторам пояснили, що керівника відділення немає на робочому місці.

Ярослав Іовов, головний спеціаліст інспекції з благоустрою Запорізької міської ради
Ярослав Іовов, головний спеціаліст інспекції з благоустрою Запорізької міської ради.

«Як ви бачили, прилегла територія знаходиться в незадовільному санітарному стані. Невиконаний покос карантинних росли, і бур’яни сягають, мабуть, майже метра. Ми звернулися до керівництва даного відділення «Міста для людей», але вони відмовилися надавати будь-які документи та будь-які пояснення. Директор сказав, що він тут приватна особа. Знаходиться не на робочому місці, тому складання протоколу на нього неможливе»,- розповів Ярослав Іовов.

У Хортицькому районі Запоріжжя шукали карантинні рослини
У Хортицькому районі Запоріжжя шукали карантинні рослини.

У разі відмови керівників закладів складати адмінпротоколи, залучатимуть правоохоронні органи, - пояснили інспектори.

Віталій Лисенко, начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської
Віталій Лисенко, начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської.

«МДЛу буде надано вимогу на термінове усунення виявлених порушень. Вразі невиконання будуть застосовані штрафні санкції у розмірі від 850-ти до 1700 гривень», - наголошує начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської Віталій Лисенко.

Натомість керівник громадської ініціативи «Запоріжжя без амброзії» Микола Ралик каже: косіння як метод боротьби із карантинними рослинами - не ефективний. За його словами, потрібен комплексний підхід.

Микола Ралик, керівник громадської ініціативи «Запоріжжя без амброзії»
Микола Ралик, керівник громадської ініціативи «Запоріжжя без амброзії».

"Не призводить до знищення амброзії – косіння. От покосили траву. Покосили розумно. Не під саму землю, а покосили на певній висоті. Але я прийшов і поназбирав ще амброзії. Бо не одна амброзія не була знищена косінням. Має бути комплекс. Перше - це хімічний метод, там де є зарості амброзії. Але коли ви пройшли раз хім. методом, то наступного року на тому місці амброзії буде менше і тоді треба включати інший метод більш дешевий. Наприклад, взяв сапу і сапою висапав", - розповів керівник громадської ініціативи «Запоріжжя без амброзії» Микола Ралик.

Період цвітіння амброзії припадає на середину літа, зараз рослини знаходяться в активному зростанні.

На початок