Польща надає Україні ППО, МіГи, міномети та БТРи — Зеленський розповів деталі

Польща надає Україні ППО, МіГи, міномети та БТРи — Зеленський розповів деталі

Важливо
Польща надає Україні ППО, МіГи, міномети та БТРи — Зеленський розповів деталі
. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і президент України Володимир Зеленський на церемонії біля могили Невідомого солдата під час свого візиту до Варшави, Польща, 5 квітня 2023 р. Фото: АР

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Польща надає новий пакет військової допомоги.

Про це він сказав 5 квітня під час візиту до Польщі на пресконференції із главою польського уряду Матеушем Моравецьким. Новий пакет допомоги президент України назвав "дуже потрібним саме зараз".

"Погоджено новий дуже потрібний саме зараз нашим воїнам оборонний пакет, який захищає свободу і незалежність не тільки України, Польщі, Європи, всього світу. Дуже важливо, щоб ті, хто зараз в окопах на сході, там, де гаряче, на півдні України, знали, що тут, у Варшаві, ми домовились про те, що дасть Україні і кожному й кожній з наших воїнів більше сили. Ця сила зараз нам дуже потрібна. Ми говоримо не лише про підтримку, а й про співпрацю. Це також для нас пріоритет. У тому числі у форматі закупівель. Те що посилює оборонний потенціал як України, так і Польщі", — зазначив Зеленський.

Він також перерахував, що буде у новому пакеті допомоги: "Ми підписуємо документ про постачання польських БТР Rosomak, самохідних мінометів Rak, систем ППО зокрема дуже ефективних Piorun, і ви молодці, що виробляєте такий важливий продукт, який захищає українські життя, МіГів та іншого озброєння, якого ми так потребуємо".

За словами Зеленського, під час його візиту в Польщу також обговорили спільне виробництво озброєнь і боєприпасів.

Зеленський додав, що польські танки "вже на полі бою".

Раніше чотири винищувачі МіГ-29 від Польщі вже відправили в Україну, ще чотири — відправлять згодом. Країна готова надіслати ще шість таких літаків, повідомив президент Польщі Анджей Дуда.

Зеленський висловив сподівання, що незабаром буде "створена авіаційна коаліція".

Зброя. Усі новини

Читайте також

Якщо будуть ще "гарячіші" події у Бахмуті, то будуть прийняті "правильні рішення" — Зеленський

"Коли Україна буде в НАТО, ми будемо в більшій безпеці" — Моравецький звернувся до керівництва ЄС та Альянсу

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $2,6 млрд

На початок