У Харкові побили представника партії Шарія

У Харкові побили представника партії Шарія

У Харкові побили представника партії Шарія
.

На координатора "Партії Шарія" у Харкові в ніч на 25 червня напали двоє невідомих. Постраждалий в лікарні.

Швидка забрала травмованого з вулиці Весніна, 14 близько 1:40, сказав Суспільному директор Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Віктор Забашта.

За його даними, постраждалий був при тямі й сам викликав допомогу. Стан чоловіка, попередньо, оцінюється як середньої тяжкості.

Фотографію постраждалого з травмами голови опублікував в соцмережах Анатолій Шарій — лідер партії свого імені, який живе за кордоном. У своєму Telegram-каналі Шарій написав, що цей чоловік "вів колону у Києві" під час акції протесту партійців біля Офісу президента 17 червня. За його даними, перед нападом чоловік звертався до поліції через погрози з боку представників "Національного корпусу".

"Всі погрози у соцмережах доступні — "Опусти вату", я не пам'ятаю. Вони загальнодоступні, навіть не приховують", — розповіла у коментарі Суспільному Зоя Кускова, керівниця опорного штабу партії Шарія у Харкові.

Вона засуджує дії нападників. За словами Кускової, її колега активно займається спортом, в партію прийшов минулого літа. До його обов'язків входить пошук кадрів для осередків партії.

"Пошук кадрів на місцях, які будуть розвивати наше партійне будівництво. Усі ці активності, акції, які ми робимо, це все роблять прості люди. Він це все контролює", — сказала представниця політсили.

У поліції Харківщини Суспільному підтвердили і факт нападу, і те, що напередодні побиття представник партії звертався до поліції.

"Усі обставини події та причетних до неї осіб встановлюють слідчі Київського відділу поліції Харкова", — повідомили у відділі комунікації.

Провадження відкрили за статтею "Хуліганство" (ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Оновлення: У харківському осередку "Нацкорпусу" прокоментували напад на партійця Шарія

Що відомо

  • У Харкові не вперше стаються сутички між противниками й прихильниками партії Шарія. Кілька разів у Харкові та області ламали партійні намети політсили, був конфлікт з агітаторами Шарія.
  • "Що не так з Шарієм" — Майкл Щур про блогера-втікача

Автори: Софія Цвєткова, Дар'я Рудаченко

На початок