Загинув у боях на Донеччині: у Житомирі попрощалися з військовим Павлом Спірідоновим

Загинув у боях на Донеччині: у Житомирі попрощалися з військовим Павлом Спірідоновим

Загинув у боях на Донеччині: у Житомирі попрощалися з військовим Павлом Спірідоновим
. Колаж Суспільного

Третього квітня на Смолянському військовому кладовищі Житомира попрощалися з військовим Павлом Спірідоновим, який загинув у боях за Україну на Донеччині. Про це Суспільному розповів керівник міського центру допомоги учасникам бойових дій Ярослав Весельський.

Павло Спірідонов народився в селі Урожайне Запорізької області, пізніше родина переїхала до села Червоне Поле Бердянського району. Тут Павло закінчив місцеву ЗОШ. Працював на цивільних посадах.

З словами Ярослава Весельського, із початком війни на сході України Павло Спірідонов став на її захист в лавах однієї із механізованих бригад ЗСУ. З 2017 року проходив військову службу в одному з підрозділів спеціального призначення Нацгвардії України. Одружився, виховував двох дітей.

"Повномасштабне вторгнення РФ зустрів у лавах ЗСУ. Загинув у оборонних боях за одне із ключових міст на південному сході України 4 квітня 2022 року. Тіло загиблого Захисника України довгий час перебувало на тимчасово окупованій території. Під час одного з обмінів його повернули на підконтрольну Україні територію та кремували", – розповів Ярослав Весельський.

За словами керівника міського центру допомоги учасникам бойових дій, дружина Павла разом з дітьми переїхала до Житомира і зараз зареєстрована тут як внутрішньо переміщена особа. Саме тому вона прийняла рішення, щоб її чоловік був похований в Житомирі.

17 квітня 2022 року Павло Спірідонов був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Поховали захисника України на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі.

Вічна слава та світла пам'ять нашому Герою.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок