5 квітня у Польщі очікують на офіційний візит президента України

5 квітня у Польщі очікують на офіційний візит президента України

Президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда, 9 лютого, Жешув у Польщі
. Президенти України та Польщі Володимир Зеленський та Анджей Дуда у четвер, 9 лютого, зустрілися в Жешуві у Польщі. Фото: Твіттер Дуди

У середу, 5 квітня, у Польщі очікують на офіційний візит президента України Володимира Зеленського. Про це у Твіттер повідомляє Канцелярія польського президента Анджея Дуди.

“У середу, 5 квітня, очікуємо офіційний візит президента України Володимира Зеленського до Польщі. Президент України у середу вдень у Королівському замку зустріне поляків та українців, які проживають у нас”, — йдеться у повідомленні.

“Необхідно враховувати політичні міркування та міркування безпеки, але ми домовилися з українською стороною, що надамо цю інформацію громадськості”,   сказав державний секретар Канцелярії президента Республіки Польща – керівник Бюро з міжнародної політики Марцін Пшидач, передає RMF24.

За словами Пшидача, президент Зеленський приїжджає до Польщі на запрошення президента Анджея Дуди. Хоче познайомитися з поляками, українцями, які живуть у Польщі.

“Ми плануємо таку зустріч на середу ввечері, вдень у Королівському замку у Варшаві”, — розповів Пшидач.

Він додав, що зустріч планується на Замковій площі та у верхній частині Королівського замку. Він запевнив, що всі охочі зможуть прийти на цю зустріч .

“Кожен зможе побачити президентів, безумовно, на великому екрані, а можливо, навіть у більш тісному спілкуванні”,  – додав він.

Пшидач наголосив, що візит Зеленського матиме особливий характер — хоча поки що не все можна розкрити. За його словами, попередні візити Зеленського за кордон – до Лондона та Вашингтона – проходили в тиші та таємності. Це були суто робочі візити, зазначив Пшидач.

“Тут ми говоримо про офіційний візит, по-друге, також буде цей елемент публічного характеру. Президент Зеленський також хоче сказати кілька слів полякам у контексті того, що сталося минулого року, як поляки допомагають Україні, як допомагали біженцям на кордоні, потім розвозячи їх по домівках. Я думаю, це мета цієї зустрічі”, — сказав посадовець.

Читайте також

Обстріл Костянтинівки, сутички в хмельницькому соборі, загибель пропагандиста в РФ. 404 день війни. Онлайн

В Україну з візитом прибула генеральна секретарка Ради Європи

Віцеканцлер Німеччини Хабек прибув до України

На початок