Суд у справі митрополита Павла Лебідя: клопотання про відвід судді відхилили

Суд у справі митрополита Павла Лебідя: клопотання про відвід судді відхилили

Суд у справі митрополита Павла Лебідя: клопотання про відвід судді відхилили
. Засідання суду у справі митрополита УПЦ МП Павла Лебідя

Адвокат Митрополита Павла (Лебідя) Микита Чекман заявив клопотання про відвід судді Шевченківського райсуду Києва Вадима Ковтуненка, однак клопотання залишили без задоволення.

Про це повідомляє кореспондент Суспільного.

За словами захисника стороні захисту не надали достатнього часу, щоб ознайомитися з матеріалами справи, яка містить 115 сторінок, що ставить у нерівне становище сторону захисту та сторону обвинувачення. Чекман просив суд відкласти справу до понеділка.

"Всі документи повинні були вручити при адвокаті... Я подивився приписи, там маса неправди, я не живу в Бориспільському районі і востаннє там був у 2009 році. Я приписаний у місті Києві", — сказав сам Митрополит Павло під час судового засідання.

Слідчий суддя відмовив і прийняв рішення продовжувати розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу.

Прокуратура заперечувала про відкладання клопотання, оскільки з моменту вручення клопотання минуло понад 6 годин, і сторона захисту мала час на ознайомлення з матеріалами справи. Станом на 14:00 суддя оголосив перерву та відправився до нарадчої кімнати.

Раніше сьогодні СБУ вручила митрополиту Павлу підозру за двома статтями кримінального кодексу: розпалювання міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та поширення матеріалів, які виправдовують російську агресію (ст. 436-2 ККУ).

На початок