КНДР відмовилась від військових дій проти Південної Кореї

КНДР відмовилась від військових дій проти Південної Кореї

КНДР відмовилась від військових дій проти Південної Кореї
.

Державні ЗМІ КНДР повідомили, що лідер країни Кім Чен Ин призупинив дію військового плану проти Південної Кореї.

Відповідного рішення дійшли на військовій нараді під головуванням Кім Чен Ина, інформує BBC. Центральна військова комісія вдалася до таких дій після "ретельного аналізу поточної ситуації".

За повідомленням південнокорейського інформаційного агентства Йонхап, влада КНДР також почала демонтувати нещодавно встановлені гучномовці для трансляції пропаганди.

Як зауважує видання, такі дії являють собою помітну деескалацію після того, як сестра лідера КНДР Кім Йо Чжон наказала збройним силам країни "провести рішучі дії". Повідомлялося, що влада країни планувала ввести війська в прикордонні райони та поновити військові навчання.

Що відомо

  • Останніми місяцями відносини між країнами різко погіршилися через плани південнокорейських активістів надіслати пропагандистські листівки у КНДР.
  • 16 червня Пхеньян підірвав будівлю зв'язку об'єднаного штабу зі взаємодії з Південною Кореєю, який розташовувався в околицях прикордонного міста Кесон.
  • У квітні Кім Чен Ин протягом трьох тижнів не з'являвся на публіці, пропустивши низку важливих заходів, включаючи святкування дня народження першого північнокорейського вождя, його діда Кім Ір Сена.
  • Це спричинило появу чуток про те, що лідер КНДР переніс операцію на серці й перебуває у важкому стані. Влада країни систематично заперечувала цю інформацію.
  • На початку травня Кім Чен Ин з'явився на церемонії завершення будівництва заводу з виробництва добрив. У відповідь президент США Дональд Трамп заявив, що радий поверненню лідера КНДР та тому, що з ним все добре.

На початок