Кошти учасникам пробного ЗНО повертатимуть з 1 липня через ПриватБанк

Кошти учасникам пробного ЗНО повертатимуть з 1 липня через ПриватБанк

Кошти учасникам пробного ЗНО повертатимуть з 1 липня через ПриватБанк
. Ілюстративне фото

Уряд запланував терміни повернення грошей учасникам пробного ЗНО за кожний навчальний предмет із 1 липня по 1 грудня 2020 року. Отримати кошти буде можливо у відділеннях ПриватБанку.

"З метою вчасного та повноцінного повернення коштів тим, хто їх сплатив, Мінфін спільно з МОН напрацював найбільш спрощену процедуру повернення коштів через ПриватБанк, що має найбільш розгалужену мережу відділень та знаходиться найближче до місця проживання учасників пробного ЗНО", – йдеться в оприлюдненому на сайті Міністерства фінансів повідомленні.

До 30 червня Український центр оцінювання якості освіти має сформувати та передати МОН базу даних учасників тестування. До бази увійде інформація, зокрема, про унікальний номер учасника пробного ЗНО, що складається з 10 цифр. Це дозволить правильно ідентифікувати особу. Крім того, у базі наявні імена та контактні номери телефонів учасників, а також зазначені суми, що підлягають поверненню. Після цього до 1 липня 2020 року МОН передасть цю базу ПриватБанку. 

У випадку власних клієнтів ПриватБанк перевірить надану МОН базу й автоматично перерахує необхідну суму коштів на рахунок. Якщо в учасника немає рахунку в ПриватБанку, то він має отримати на номер телефону смс-повідомлення з інформацією, що банк відкрив картку і перерахував на неї кошти. Для отримання картки буде необхідно прийти у відділення та предʼявити документ, що підтверджує особу.

Звернутися до відділення для отримання картки буде необхідно не пізніше 1 грудня 2020 року.

Що відомо

  • Уряд скасував проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році, яке планувалося на 15 та 17 червня. Його можна пройти вдома.
  • Спочатку повідомлялося, що гроші за пробне ЗНО учасникам не повертатимуть, проте після обурення українців у Мінфіні вирішили повернути гроші і розказали, як це зробити.
  • Учасники пробного зовнішнього незалежного оцінювання можуть переглянути результати тестування.
  • Епідеміологічна комісія дозволила провести основну сесію ЗНО. Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні проведуть з 25 червня по 17 липня.
  • Раніше в Українському центрі оцінювання якості освіти заявили, що до зовнішнього незалежного оцінювання зможуть допускати деяких учнів з підвищеною температурою (понад 37,2°С) за умови наявності довідки від лікаря про субфебрильну температуру.
На початок