В центрі Харкова комунальна техніка заблокувала мобільні кав’ярні

В центрі Харкова комунальна техніка заблокувала мобільні кав’ярні

В центрі Харкова комунальна техніка заблокувала мобільні кав’ярні
.

Два трактори поблизу скверу Стрілка у Харкові другу добу блокують підхід до 8 мобільних кав'ярень. Таким чином у місті хочуть припинити незаконну торгівлю.

Про це розповів речник Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

"Нехай вони спочатку покажуть документи, що вони мають право там торгувати. Там немає місця, призначеного для торгівлі. Це взагалі нормальна позиція: "Ми звідси не підемо, адже сюди прийдуть інші, хоча ми тут не маємо права стояти?" — коментує Сидоренко.

За його словами, трактори належать комунальному підприємству "Харківзеленбуд".

Техніка у сквері блокує роботу кав'ярень другу добу. Попри перешкоди підприємці продовжують торгувати напоями.

Сергій Власенко торгує у сквері близько 10 років.

"Таке кіно, мабуть, лише у 90-ті можна було побачити. Тут люди працюють багато років — перевіряйте приватне підприємство, перевіряйте дозволи, але це інше питання", — говорить Власенко.

Сам Власенко документів, що дозволяють торгувати, Суспільному не показав. Жодних звернень чи скарг від міської влади не отримував і сам після блокування також нікуди не звертався:

"Проблем у нас ніколи не було. Видно, комусь заважаємо просто — і все. Це просто тут йде "віджимання" місць, і просто хтось хоче поставити свої, інші фуд-траки".

Покупці від вуличної кави не відмовляються. Ольга Русенюк гуляє тут з дитиною. Каже, під час карантину вважає такий формат закладів більш безпечним:

"Я беру каву тут, мабуть, три рази на тиждень, коли гуляю з малим. Не дуже приємно, звичайно, неприємний запах від них (тракторів), начебто вони побували на фермі своїми великими колесами... Але каву взяла".

За словами речниці Нацполіції області Оксани Калмикової, ані власники мобільних кав'ярень, ані представники мерії із заявами до поліції не зверталися.

Авторка: Дар’я Рудаченко

На початок