Послаблення карантину: до переліку готових та не готових областей внесено зміни

Послаблення карантину: до переліку готових та не готових областей внесено зміни

Ексклюзивно
Послаблення карантину: до переліку готових та не готових областей внесено зміни
. УНІАН

Міністерство охорони здоров'я заявляє, що Київ і Вінницька область додалися до переліку областей, готових до послаблення карантинних обмежень, запроваджених задля стримання поширення COVID-19.

"Станом на 19 червня Київ не був готовий (до послаблення карантину — ред.). З тих, хто три дні тому не проходив по індикаторах, а зараз відповідає показникам — Київ та Вінницька область. Проте регіонів, які навпаки на 19 червня проходили, а сьогодні не досягають цільових показників, значно більше — це Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Одеська та Чернігівська області. Решта лишаються в такому ж статусі як і три дні тому", — повідомили Суспільному у пресслужбі головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

У Міністерстві охорони здоров'я додали, що регіони переглядають рівень готовності до послаблення карантину кожні 3 доби. Тим часом на сайті МОЗ оприлюднили оновлений перелік правил для послаблення карантину в регіонах.

"Перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям", — ідеться у повідомленні відомства.

Згідно з ним, карантин тепер посилюватимуть у тих регіонах, де:

  • завантаженість ліжок в закладах охорони здоров'я складає понад 50%;
  • середня кількість ПЛР-досліджень та ІФА-тестів менше, ніж 24 на 100 тис. населення протягом тижня;
  • коефіцієнт виявлення випадків коронавірусу понад 11%;
  • показник динаміки зростання випадків COVID-19 понад 10%.

Так, Київ, Вінницька, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька та Черкаська області мають нижчі показники, тому можуть переходити до послаблень. Таким чином Закарпаття і Чернівецька область мають негативну динаміку зростання випадків у понад 10% і завантаженість ліжок понад 50% (59,64% і 51,54% відповідно).

Крім того, висока динаміка зростання захворювання зафіксована на Львівщині, Житомирщині, Волині, Тернопільщині, Прикарпатті та Рівненщині. Водночас на Дніпропетровщині, Донеччині, Луганщині, Миколаївщині, Одещині та Чернігівщині зафіксована низька динаміка: менше за 24 позитивних тести на коронавірус на 100 тисяч осіб.

Що відомо

  • Станом на 22 червня у столиці України підтвердили 4368 хворих на коронавірусну інфекцію. Найбільше випадків виявили у Шевченківському, Дніпровському та Деснянському районах.
  • В Україні за добу виявлено 681 новий випадок COVID-19, загальна кількість хворих становила 37 241 особу.
  • Напередодні в Україні за добу виявили 735 хворих на COVID-19, 8 осіб померло.
  • Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що попередньо в Україні можуть хворіти на коронавірусну хворобу близько 132 тисяч осіб, а до кінця року можуть померти до 7 тисяч людей.
  • Кабмін продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня. З 10 червня в Україні розпочався черговий етап послаблення карантину, до якого виявилися не готовими Київ та ще 10 областей.
  • Уряд оприлюднив критерії, за якими з 22 червня посилюватимуть карантин у регіонах.
  • ВООЗ заявила, що ситуація з пандемією коронавірусу загалом у світі погіршується.
На початок