РФ завершує зведення сховища для ядерної зброї у Білорусі — Путін

РФ завершує зведення сховища для ядерної зброї у Білорусі — Путін

РФ завершує зведення сховища для ядерної зброї у Білорусі — Путін
. Президент Росії Володимир Путін 15 березня 2023 року в Москві на зустрічі з прокурорами РФ, фото: Getty Images

Росія 1 липня закінчує будівництво спеціального сховища для тактичної ядерної зброї у Білорусі та вже передала білоруській армії ракетний комплекс "Іскандер", здатний нести таку зброю.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

"1 липня завершуємо будівництво спеціального сховища для тактичної ядерної зброї на території Білорусі. Так що все, що президент Білорусі просив, всі питання, які він у зв'язку з цим ставив, вони реалізуються і всі наші домовленості відбудуться найближчим часом", — сказав він.

За словами російського президента, лідер білоруського режиму Олександр Лукашенко вже давно порушує питання про розміщення в Білорусії російської тактичної ядерної зброї. Він додав, що такі дії є своєрідною відповіддю на рішення Великої Британії передати Україні танкові снаряди, які містять збіднений уран.

"Це, мабуть, просто стало приводом, заява заступника міністра оборони Великої Британії, що вони збираються надавати снаряди Україні зі збідненим ураном. Повторюю, це так чи інакше пов’язано з ядерними технологіями. Це очевидні речі. Але навіть поза контекстом цієї заяви Олександр Григорович Лукашенко давно ставить питання, щоб розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю. Тут теж немає нічого незвичного", — зауважив російський президент.

Він додав, що Росія не передає Білорусі тактичну ядерну зброю, але розмістить її та навчить військових. За словами Путіна, РФ нині на білоруські території перебувають 10 літаків, здатних нести ядерну зброю.

У лютому Міноборони Білорусі заявляло, що білоруські військові розпочали самостійно експлуатувати російський ракетний комплекс "Іскандер".

Читайте також

МЗС спростувало заяви ООН щодо "жорстокого" поводження з полоненими РФ, бої за Бахмут тривають. 395 день війни. Онлайн

На початок