Носити маски на пляжах необов'язково – МОЗ

Носити маски на пляжах необов'язково – МОЗ

Носити маски на пляжах необов'язково – МОЗ
. УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що носіння масок на пляжах не є обов'язковим, проте відпочивальники мають дотримуватися соціальної дистанції. Про це він сказав на брифінгу 20 червня.

"Обов'язково використовувати маски у транспорті, приміщеннях. Там, де є велике скупчення людей. У тих місцях, де неможливо дотримуватися соціальної дистанції. Якщо ми говоримо про пляжі, то шезлонги повинні бути не менше ніж півтора метра один від одного. У такому випадку носіння масок не є обов'язковим, але з обов'язковим дотриманням соціальної дистанції. Слідкувати за дотриманням карантинних заходів мають органи місцевого самоврядування", – повідомив Степанов.

Напередодні мер Києва Віталій Кличко повідомив, що після висновків Держпродспоживслужби відкрили для купання столичні пляжі.

Що відомо

  • В Україні за добу виявили 841 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомляє система моніторингу поширення епідемії коронавірусу РНБО.
  • Станом на ранок 19 червня в Україні зареєстрували 34 984 випадки коронавірусної інфекції COVID-19, з них 921 - за добу.
  • Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що попередньо в Україні можуть хворіти на коронавірусну хворобу близько 132 тисяч осіб, а до кінця року можуть померти до 7 тисяч людей.
  • Кабмін продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня.
  • ВООЗ заявила, що ситуація з пандемією коронавірусу загалом у світі погіршується.

На початок