На Житомирщині відкрили два кримінальні провадження за наслідками атаки дронами РФ двох об'єктів

На Житомирщині відкрили два кримінальні провадження за наслідками атаки дронами РФ двох об'єктів

На Житомирщині відкрили два кримінальні провадження за наслідками атаки дронами РФ двох об'єктів
На Житомирщині збили "шахеди". Суспільне Житомир

22 березня внаслідок атаки безпілотників армії РФ на Житомирщині зазнав ушкоджень дах житлового будинку та був зруйнований об’єкт критичної інфраструктури – за обома фактами наразі відкрито кримінальні провадження. Про це в коментарі Суспільному розповіла речниця Прокуратури Житомирщини Тетяна Гоша.

За її словами, пошкоджено будинок у Коростенському районі та об'єкт критичної інфраструктури на околиці Житомира.

"Згідно даних слідства, близько четвертої години ранку 22 березня війська Росії здійснили чергову атаку дронами-камікадзе "Shahed" на мирне населення та об’єкт критичної інфраструктури Житомирщини. Внаслідок атаки уламками дрона пошкоджено дах будинку у селі Коростенського району. Іншою бомбою завдано руйнування та пошкоджено виробниче устаткування об’єкта важливої інфраструктури на околиці Житомира. Обстріл спричинив пожежу на значній площі. Триває ліквідація пожежі силами ДСНС", – розповіла Тетяна Гоша.

За процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури за обома фактами воєнних злочинів СБУ проводить досудове розслідування. Для встановлення розміру завданих збитків створили спеціальну оперативну слідчу групу, до складу якої увійшов прокурор, слідчі СБУ та поліції.

Що відомо

  • В ніч з 21 на 22 березня армія РФ атакувала Україну БпЛА “Шахед-136”. У Житомирській області цієї ночі також пролунали звуки вибухів. Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко розповів, що спрацювала ППО. Пошкоджень зазнав один з інфраструктурних об'єктів.
  • Вночі 22 березня військо РФ завдало чергового масованого авіаційного удару БпЛА “Шахед-136” по Україні. За попередньою інформацією, 16 дронів із 21 запущеного було знищено українськими захисниками.
  • Вночі 22 березня у м. Ржищів Київської області внаслідок атаки РФ частково зруйновано 4-й та 5-й поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею з подальшим горінням. Є загиблі та поранені.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок