Уряд визначив доплати медикам та змінив деякі тарифи на лікування

Уряд визначив доплати медикам та змінив деякі тарифи на лікування

Уряд визначив доплати медикам та змінив деякі тарифи на лікування
. УНІАН

Уряд встановив доплати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я та змінив тарифи, за яким українці лікуються від гострого інфаркту міокарда.

"Проектом акту пропонується встановити з 1 вересня доплати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я", — повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на засіданні уряду 19 червня.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, у 2020 році зарплати медикам планують збільшити сумарно на суму майже 8 млрд гривень,

Кому і скільки

  • всім лікарям — у розмірі 70% від посадового окладу, визначеного за 14-м тарифним розрядом;
  • фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей 50% від мінімальної заробітної плати;
  • молодшим медичним сестрам  на 25% від мінімальної заробітної плати.

Очільник МОЗ зазначив, що уряд змінює деякі тарифи, зокрема на лікування гострого інфаркту міокарда — з 16 001,43 гривень на 30 109 гривень, — та гострого мозкового інсульту — замість 19 332,31 гривень складатиме 26 947 гривень. Він також додав, що буде збільшено ставку на екстрену допомогу і загальна сума становитиме 1 мільярд 260 мільйонів гривень.

Степанов додав, що до порядку реалізації програми про медичне обслуговування населення необхідно внести пакет підтримки закладів охорони здоров’я. За його словами, 2 мільярди 331 мільйон гривень підуть на фінансування закладів, які залишились з меншим фінансуванням в порівнянні з 2019 роком. Очільник МОЗ додав, що зміни почнуть діяти від початку липня 2020 року.

Що відомо

На початок