"Виплачувала незаконні премії". Керівницю коледжу у Сумах відсторонили з посади

"Виплачувала незаконні премії". Керівницю коледжу у Сумах відсторонили з посади

Доповнено
"Виплачувала незаконні премії". Керівницю коледжу у Сумах відсторонили з посади
. Фото: pixabay.com

Керівницю одного з сумських коледжів, яку підозрюють у зловживанні службовим становищем, відсторонено від займаної посади на 60 діб. Таке рішення прийняв суд 14 березня, повідомляє обласна прокуратура.

Мова йде про директорку Сумського медичного коледжу Сумської облради Олену Боровик. Цю інформацію Суспільному підтвердив Віктор Федорченко, голова облради.

За даними правоохоронців, в березні та квітні минулого року, попри призупинення освітнього процесу, жінка видавала накази про нарахування 12 працівникам виплат, непередбачених законодавством. Також протягом березня-серпня керівниці закладу виплачувалися преміальні винагороди, до складу яких включені не передбачені законом виплати. Ці виплати здійснювалися на підставі її ж наказів.

Сума зайве нарахованих та виплачених грошових коштів складає 368 тис. 194 грн, зазначають в прокуратурі.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 364Використання службовою особою влади всупереч інтересам служби, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи ККУ.

За інформацією Віктора Федорченка, наразі в облраді визначаються, хто буде виконувати обовязки директора медколеджу. "Я знаю, що планується апеляція. Зараз дав розпорядження управлінню коммайна розібратися з питанням", — сказав Віктор Федорченко 15 березня.

Читайте також

  • Двох чоловіків засудили до позбавлення волі за напад на перехожого у Сумах

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок