Кулеба прокоментував відмову запросити Зеленського на "Оскар"

Кулеба прокоментував відмову запросити Зеленського на "Оскар"

Кулеба прокоментував відмову запросити Зеленського на "Оскар"
. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото: МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що вважає лицемірством рішення не запрошувати до виступу президента Володимира Зеленського на 95-ту церемонію вручення нагород премії Американської академії кінематографічних мистецтв і наук, де одним із головних претендентів на перемогу в номінації "найкращий фільм іноземною мовою" є воєнна стрічка.

Про це урядовець сказав в інтерв'ю Bild am Sonntag.

"Я думаю, що якщо фільм "На західному фронті без змін" отримає "Оскар" за найкращий іноземний фільм, а президентові Зеленському, який воює, керує країною, веде найбільшу війну з часів Другої світової війни в Європі, не дозволять виступити на "Оскарі", то кращого прикладу лицемірства топменеджерів та продюсерів у кіноіндустрії ви не знайдете", — зазначив очільник української дипломатії.

Він зауважив, що західне суспільство не повністю відчуває реалії сьогодення.

"Слова "смішно" недостатньо, щоб описати це лицемірство. Я не ставлю під сумнів якість фільму. Я просто хочу сказати, — люди, якщо ви збираєтеся нагороджувати фільм про війну і не розумієте, що саме тоді, коли ви п'єте шампанське, одягаєте гарний одяг та діаманти, хтось інший не хоче слухати реальну історію про війну, яка відбувається тут і зараз, то з вами щось не так", — заявив міністр.

12 березня відбудеться 95-та церемонія нагородження премії "Оскар" від Американської Кіноакадемії. Телеканал Суспільне Культура отримав ексклюзивне право на показ прямої трансляції нагородження.

Ювілейна церемонія відбудеться в театрі "Долбі" в Лос-Анджелесі. Ведучим премії буде американський комік і телеведучий Джиммі Кіммел.

Серед номінантів у 2023 році у категорії "Документальний повнометражний фільм" було обрано фільм "Будинок зі скалок" спільного виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії.

9 березня видання Variety повідомило, що вже другий рік поспіль організатори церемонії нагородження кінопремії "Оскар" відхиляють заявку на виступ президента України Володимира Зеленського. За словами видання, агент компанії WME Майк Сімпсон звернувся до Американської кіноакадемії з проханням включити виступ українського президента, але отримав відмову. Академія це ніяк не коментує.

Читайте також

Санкції проти російських букмекерів, УПЦ МП просять виїхати з Києво-Печерської Лаври. 381 день війни. Онлайн

На початок