У Сумах амбулаторія №5 змінила адресу

У Сумах амбулаторія №5 змінила адресу

У Сумах амбулаторія №5 змінила адресу
. Суспільна Суми

Сумська амбулаторія №5 Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 переїхала у відремонтоване приміщення на проспекті Перемоги, 111. У цьому медичному закладі обслуговуються 26 тисяч містян, з яких три тисячі – діти.

У Сумах амбулаторія №5 змінила адресу
Суспільна Суми

До переїзду двоповерхову будівлю капітально відремонтували та обладнали. Пацієнтки, які уклали декларації із лікарями цієї амбулаторії, розповіли, що думають про переїзд.

У Сумах амбулаторія №5 змінила адресу
Суспільна Суми

"Зроблений ремонт тут гарний, у нас тут ремонту не було. Умови кращі. Думаю, що і лікарям краще тепер нас приймати, бо й вислухати треба. Нас попереджали, що можуть переїхати сюди, а тоді зателефонували на реєстратуру і сказали сюди приходити. Тож не було ніякого такого пошуку", — сказала Надія Користильова.

"Тут краще, ремонт зробили, красиво дуже. А лікарі дуже привітні, гарні, добрі. Ми до них звертаємося часто, бо вже вік – то доводиться, так що все гаразд. Ми сюди ходимо, записуємося, без черг от так прийшов – прийняв. Дуже гарно", — такої думки Олена Ткаленко.

У будівлі цього медичного закладу 24 кабінети. Прийом ведуть 16 сімейних лікарів.

"Тут все компактно, все новеньке, все гарненьке. Ми тут всі компактно сидимо, там було по-іншому. Я працюю і з дорослими, але більше я працюю з дітками. Стоїть ноутбук. Я діткам всі бажання їх виконую – пісні вмикаю дитячі, мультики – все, щоб їм було краще і вони не боялися робити щеплення", — розповіла Наталія Степаненко, медична сестра кабінету щеплень.

У Сумах амбулаторія №5 змінила адресу
Суспільна Суми

Відтепер лікарі разом із медсестрами ведуть прийом пацієнтів у просторих кабінетах. За словами директорки центру №1 Алли Оводенко, нині в закладі, який вона очолює, мають 105 тисяч декларантів. Майже 26 тисяч людей, з яких понад три тисячі – діти, а майже 1,5 тисячі – люди із інвалідністю – це пацієнти амбулаторії № 5:

"Доступно для всіх це і було, але ж тепер у кращих умовах, навіть у значно кращих. Пацієнти можуть обстежитися, електрокардіограму можуть зробити, можуть здати аналізи крові та сечі, які проводяться у нас, до речі, на сучасному обладнанні. Дає гарні і правильні показники. Також працює кабінет щеплень і маніпуляційний кабінет".

Ремонтували двоповерхове приміщення за гроші, які заклад отримав від Національної Служби Здоров’я України. Йдеться про майже дев’ять мільйонів гривень.

"Вони зробили це за кошти НСЗУ, міська влада допомагає обладнанням, відповідно комп’ютерним оснащенням, допомагає всіма необхідними матеріалами, які потрібні лікарю щодня для лікування, і ліками також для надання відповідної медичної послуги", — сказав міський голова Сум Олександр Лисенко. За його словами, у планах розвивати такі амбулаторії в кожному районі міста.

Читайте також

  • Споживчий кошик на Сумщині – на скільки і які продукти дорожчають

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок