Україні потрібні ППО і снаряди — Резніков

Україні потрібні ППО і снаряди — Резніков

Глава Міноборони Резніков
. Міністр оборони України Олексій Резніков під час брифінгу щодо невідкладних заходів з забезпечення обороноздатності країни, у Києві, 7 листопада 2022 року, фото: УНІАН

Міністр оборони України Олексій Резніков на зустрічі своїх колег з ЄС у Стокгольмі заявив, що Україні потрібні системи ППО, мільйон боєприпасів, а також бронетехніка і танки.

Заява оприлюднена на сайті Ради Європейського союзу.

"Я обговорюватиму з моїми партнерами, міністрами оборони ЄС, наші пріоритети. І знову пріоритет номер один – системи ППО, а також амуніція, амуніція і ще раз амуніція. Тому я підтримую ініціативу міністра оборони Естонії Ханно Певкура про мільйон снарядів калібру 155-мм. Також БМП для “залізного кулака”, більше танків, таких як Leopard, і ми будемо готові до контрнаступу", — сказав Резніков після прибуття на неформальну зустріч міністрів оборони в Стокгольмі.

За його словами Україні потрібен мільйон артилерійських снарядів.

У відповідь на пропозицію ЄС про використання мільярда євро з Європейського фонду миру на закупівлю снарядів, Резніков сказав:

"Для цього, ймовірно, буде потрібно майже чотири мільярди євро".

Жозеп Боррель, високий представник ЄС, скептично відповів на заклики виділити більші фінансові ресурси на закупівлю боєприпасів для України, пише Bloomberg

"Гроші не приходять з неба", — сказав Боррель.

За результатами зустрічі очікується, що міністри оборони країн ЄС вітатимуть план відправки боєприпасів в Україну з наявних у них запасів і закликають блок прискорити роботу над спільною закупівлею снарядів, щоб запустити виробництво. Зустріч міністрів ЄС відбувається сьогодні, в столиці Швеції, Стокгольмі.

Читайте також

Очільники оборонних відомств ЄС обговорять подальшу допомогу Україні. Що відомо

На початок