У сумському садочку "Ясочка" між керівництвом закладу і батьками виник конфлікт

У сумському садочку "Ясочка" між керівництвом закладу і батьками виник конфлікт

У сумському садочку "Ясочка" між керівництвом закладу і батьками виник конфлікт
.

У сумському садочку "Ясочка" між керівництвом закладу і батьками виник конфлікт. Батьки кажуть: з них постійно збирають кошти на господарчі потреби.

Керівництво садочка запевняє, що кошти збирають тільки як благодійні внески і здають їх добровільно.

Лілія Христенко – багатодітна мама. Один з її дітей відвідує дитячий садочок "Ясочка" другий рік. Каже, що весь цей час у садочку доводиться здавати гроші.

"Нас поставили перед фактом пофарбувати майданчик, на якому діти гуляють. Потім заявили, що треба купити обов’язково ялівець, тільки ялівець – і ніяку іншу рослину. Ми все це зробили. Прийшли у вересні – а нам кажуть купувати кран. Потім вимагали купувати жалюзі. І це вже були не благодійні внески, це вже був примус, кажуть: купуйте жалюзі, ви єдина група, яка не здала Також вихователь сказала купити в групу пилосос. Це вже здирництво, а не благодійні внески. Просто тиснуть на вихователя, а він – на батьківський комітет», - каже жінка.

Лілія Христенко розповіла, що крім окремих покупок, кожного місяця здаютьвнески на групу – 20 гривень. При цьому ніяких звітів вихователька не надає. Ми звернулися за роз’ясненням до завідуючої садочком.

"Кошти ми не збираємо. Батьки, відповідно статуту про дошкільний заклад мають право надавати благодійну допомогу. Якщо у групі якась проблема виникає, то батьки мають повне право цю проблему ліквідувати. Батьки вирішили придбати діткам жалюзі. Але ніхто нікого не заставляє .У нас є батьки, які мають фінансові можливості – ті допомагають. Хто не може, не хоче – той не допомагає. Займається цим питанням тільки батьківський комітет", - говорить Лариса Ковальчук – завідуюча сумський дитячим садочком №2 "Ясочка".

Журналісти Суспільного звернулися за коментарем до міського управління освіти. Заступниця начальника управління Наталя Гончарова попросила зателефонувати пізніше, але слухавку більше не брала.

На початок