Депутати облради просять усунути начальника патрульної поліції Одещини

Депутати облради просять усунути начальника патрульної поліції Одещини

Депутати облради просять усунути начальника патрульної поліції Одещини
. Дмитро Хмарук. Фото: Патрульна поліція Одеської області

Депутати Одеської обласної ради просять перевірити відповідність займаній посаді начальника Управління патрульної поліції в Одеській області Дмитра Хмарука. За це на сесії 3 березня проголосували 52 людини.

За це проголосували разом зі всіма питаннями 6 блоку про звернення депутатів.

Депутати облради просять усунути начальника патрульної поліції Одещини
Блок зі зверненнями депутатів. Фото: скриншот проєкту порядку денного

Звернення направлять у Міністерство внутрішніх справ України та Національну поліцію. Депутати стверджують, що Хмарук не з'являється на засідання постійних комісій Одеської обласної ради з розгляду "важливих для організації дорожнього руху питань" та ігнорує звернення ОВА щодо безпеки на дорогах.

Окрему увагу звернули на скупчення вантажівок на Хаджибейській дорозі, яке прискорює руйнування однойменної дамби та на завантаженість Іванівського шляхопроводу, який також на межі руйнування.

"Як відомо, останнім часом на території міста Одеси і Одеської області суттєво погіршилася ситуація з безпекою дорожнього руху внаслідок збільшення вантажопотоку та скупчення великовантажних транспортних засобів у невстановлених та не передбачених для цього місцях. Це не лише спричиняє блокаду пропускної здатності важливих транспортних магістралей та підходу до Одеського морського порту, а й руйнує дорожнє покриття",— йдеться у зверненні.

У зверненні також йдеться про те, що до депутатів обласної ради надходять численні скарги на відсутність професійно-етичної поведінки працівників патрульної поліції при спілкуванні з водіями, перевищення ними повноважень і порушення законодавства під час перевірки документів.

Суспільне звернулося до Дмитра Хмарука за коментарем та очікує на відповідь.

Що відомо

  • Проєкт рішення про звернення депутатів з'явився у порядку денному, який мали голосувати 2 грудня, однак наступного дня він зник з офіційного сайту обласної ради й на сесії його не голосували. Доповідачем з цього питання мав виступити начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок