Волинська художниця перетворила військову амуніцію на артоб'єкти та передала музею

Волинська художниця перетворила військову амуніцію на артоб'єкти та передала музею

Волинська художниця перетворила військову амуніцію на артоб'єкти та передала музею
Військові плити і хвостовик мінометної міни, які розфарбувала волинська художниця. Фото: Мирослава Мороз

Волинська художниця Світлана Солодун перетворила захисні плити з бронежилетів і частини від боєприпасів на артоб’єкти. Її роботи стали новими експонатами Ковельського історичного музею, – розповіла в коментарі Суспільному головна зберігачка фондів музею Мирослава Мороз.

Зі слів музейниці, на предмети мистецтва мисткиня з Ковеля перетворила відпрацьовану броню, що не придатна для використання військовими. Завдяки такому розпису, говорить Мирослава Мороз, художниця поєднала мистецтво з реальними наслідками російської агресії.

Військові плити і хвостовик мінометної міни калібру 82 мм привіз із передової на Волинь військовослужбовець ЗСУ Владислав Антічев. Їх Світлана Солодун декорувала орнаментами у вигляді стилізованих квітів у вигляді лілій.

Волинська художниця перетворила
Захисна пластина з осколками від куль. Фото: Мирослава Мороз

Артоб'єкти доповнили тематичну експозицію "Україна незламна". Це оновлена експозиція, яка відтворює хронологію подій від осені 2013 року і до подій сьогодення.

Серед предметів, пов'язаних із вторгненням РФ в Україну – уламки зброї військ РФ, одяг, сухпайки і особисті речі російських військових, відпрацьована зброя та амуніція, а також поштова продукція на військову тематику, які випускає "Укрпошта". Серед нових надходжень – колісна частина міномета з Чорнобаївки.

Читайте також: "У музеї на Волині відкрили виставку з сучасними воєнними експонатами"

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок