З Краматорська до Бурині – на Сумщині відкрили швейний цех

З Краматорська до Бурині – на Сумщині відкрили швейний цех

З Краматорська до Бурині – на Сумщині відкрили швейний цех
. Фото: Суспільне Суми

З Краматорська до Бурині переїхав швейний цех, налагодив виробництво і набирає 20 нових працівників. У майбутньому, розповів власник Євген Положій, планує розширення. Чому не змогли розпочати виробництво у Черкасах, куди евакуювалися з початку повномасштабної війни та чи залишиться у Бурині після перемоги України – чоловік розповів кореспондентам Суспільного.

У Краматорську підприємство працювало з 2015 року до 24 лютого минулого року.

“З Краматорська ми вивезли обладнання ще у травні. Ми його перевезли спочатку в Черкаси. В Черкасах ми зробили теж саме, як і тут, але там не вистачило людей, туди евакуювалось просто багато підприємств подібних, швачки на розхват”, – пояснив власник підприємства Євген Положій.

Тоді, за словами Євгена, вирішили переїхати до Бурині, де мали рідних. Місяць витратили на ремонт у приміщенні та встановлення обладнання. Усе – власними силами. Нині набирають працівників. Єдиний чоловік у жіночому колективі Віталій Борсай. Торгівлю змінив на професію розкрійника.

“З’явилися робочі місця, тому так і прийшов сюди. Цікаво щось нове, тепло, світло, всі умови так сказати”, – сказав розкрійник Віталій Борсай.

Нове швейне виробництво у Бурині
Віталій Борсай. Фото: Суспільне Суми

Підприємство займається пошиттям спецодягу. Вдень можуть виготовляти до 120 костюмів, зазначив Євген. Нині допомагає навчати нових працівників його мати Людмила.

“Вони всі шили, але не на таких швидкісних машинках. Ну і от приходять люди і розказую – як машиночка, щоб звикали до машиночки. Якщо людині потрібна робота, то він буде старатися, привикати до машиночки і буде шити”, – розповіла швачка Людмила Положій.

Працівники з Краматорська відмовились переїхати з власних причин, розповів Євген. Тож, тут набирають на роботу 20 людей. Марія – одна з тих, кому вже довірили шити костюми.

“23 пошитих і 10 майже дошитих. Подобається. Якщо врахувати, що мало таких підприємств, а якщо є, то тільки магазини приватні, то пошиття одягу для міста дуже добре”, – зазначила швачка Марія Сіробаба.

“Нам допомагають, якщо щось не зрозуміло. Тепло, гарно, затишно, все. Не кожен може поїхати кудись в інше місто. Це дуже добре”, – розповіла швачка Людмила Мамочка.

Нове швейне виробництво у Бурині
Фото: Суспільне Суми

У планах зробити ремонт у сусідніх приміщеннях, зазначив Євген.

“Звісно, хотілось би розширитись якомога більше, щоб у людей була праця, щоб люди були оформлені і не переживали”, – пояснив власник підприємства.

А вже після перемоги України у війні Євген планує повернутися до Краматорська, але вже з новим обладнанням. Це виробництво має залишитись працювати в Бурині.

Читайте також

  • Затрофеїли перший російський танк рівно рік тому. Як сумські добровольці працювали на початку повномасштабної війни.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок