Призначення посла України в Грузії перебуває на фінальній стадії — Кулеба

Призначення посла України в Грузії перебуває на фінальній стадії — Кулеба

Ексклюзивно
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільного брифінгу з міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок на вокзалі в Харкові, 10 січня 2023 рік. УНІАН

Призначення посла України в Грузії перебуває на фінальній стадії. Про це Суспільному повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі єдиного телемарафону.

“Коли він поїде в Грузію, це буде питання політичного моменту. Ми не зробили нічого, щоб зіпсувати відносини з Грузією. Ми навпаки багато інвестували в те, щоб наші відносини розвивалися”, — сказав Кулеба.

Міністр додав, що відносини між українським народом та державою з грузинським народом залишаються незмінно братніми і позитивними, однак щодо уряду Грузії цього сказати не можна.

“Починаючи від справи Міхеїла Саакашвілі, якого просто вбивають. Грузинська влада повільно вбиває громадянина України Міхеїла Саакашвілі. Вони можуть думати що завгодно про нього як про політика, але для мене як для глави МЗС він є громадянином України, і я буду за нього боротися так само, як ми боремося за кожного громадянина, який опиняється в біді. Завершуючи ставленням грузинського уряду до РФ, є питання, є проблема”, — пояснив Кулеба.

Він додав, що є достатньо каналів комунікації з грузинською владою для того, щоб тримати зв’язок і намагатися вирішувати ці проблеми.

Президент Володимир Зеленський 24 червня звільнив надзвичайних і повноважних послів України в Ісламській Республіці Іран, Грузії, Словацькій Республіці, Португальській Республіці та Ліванській Республіці. Зокрема, Ігор Долгов був звільнений з посади посла України в Грузії.

Читайте також

Припиніть зводити політичні рахунки: у МЗС України прокоментували рішення грузинського суду у справі Саакашвілі

На початок