Міські бібліотеки Черкас поновили роботу

Міські бібліотеки Черкас поновили роботу

Міські бібліотеки Черкас поновили роботу
.

Міські бібліотеки Черкас поновили роботу. Відповідне рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це Суспільному розповів директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов.

Черкащанка Ольга Шаповал – одна з перших відвідувачів міської бібліотеки ім. Л. Українки. Про те, що заклад відкриється дізналася вчора із соцмереж.

Міські бібліотеки Черкас поновили роботу

Читальні зали наразі зачинені, розповіла бібліотекарка Марина Дорошенко. Нині працює лише абонентський відділ, але із дотриманням усіх санітарних вимог. Черкащанка Лариса Чайка їх дотримується: дезінфікує руки, у масці ходить у бібліотеку. На її відкриття, розповіла, чекала давно. Тож одразу по відкриттю прийшла щось вибрати для душі.

Міські бібліотеки Черкас поновили роботу

Міська біблотека ім. Л. Українки обслуговує близько 5 тисяч читачів. Поки що для них заклад працюватиме у режимі "приніс-виніс книжку", повідомила бібліотекарка Лариса Гаврилюк.

Наразі усі бібліотеки міста працюватимуть у форматі "приніс-виніс книжку" розповів директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов.

"Усі черкаські бібліотеки забезпечені антисептиками, масками, рукавичками для того, щоб працівники були максимально у безпеці. Допускатися будуть тільки ті відвідувачі у масках і мати відповідну температуру, яка дозволятиме говорити, що їхній стан здоров'я є задовільним", – зазначив посадовець.

Міські бібліотеки Черкас поновили роботу

Ще зачинена, та вже готова приймати відвідувачів, бібліотека для юнацтва ім. В. Симоненка. Заклад – обласного підпорядкування, тому чекає дозволу комісії на відкриття від управління культури – розповіла Суспільному директорка Валентина Чорнобривець. Нині тут створені необхідні умови для роботи під час карантину.До закладу щодня приходять учні з обхідними листами. Їх нині обслуговують біля входу.

Завідувачка відділу абонемента Алла Лунська розповіла, що ручки та поверхню дезінфікують після кожного відвідувача.

Протягом року бібліотека обслуговує більше 15 тисяч читачів, розповіла завідувачка сектору реєстрації Надія Бревнова. Більшість із них, зі слів жінки, нині із нетерпінням чекає на відкриття закладу. Однак поки що бібліотека працює із читачами в онлайн режимі.

Авторка Наталія Старинець

Що відомо

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що з 10 червня в Україні розпочався черговий етап послаблення карантину. Дозволяється відкривати заклади культури і проводити культурні та інші масові заходи. Крім того, дозволяється відкривати заклади з розміщення для оздоровлення і відпочинку (крім дитячих).

Читайте також

На початок