У Запоріжжі батьки вимагають повернути гімназії №6 початкову та середню ланку освіти

У Запоріжжі батьки вимагають повернути гімназії №6 початкову та середню ланку освіти

У Запоріжжі батьки вимагають повернути гімназії №6 початкову та середню ланку освіти
Батьки майбутніх першокласників та учнів Запорізької гімназії №6, Запоріжжя, 24 лютого 2023. Фото: Суспільне Запоріжжя

Сьогодні, 24 лютого, понад півсотні батьків майбутніх першокласників та учнів Запорізької гімназії №6 зібралися біля закладу освіти, вимагаючи повернути початкову та середню навчальні ланки. Торік батькам вдалося переконати владу набрати перші класи на 2022-2023 навчальні роки, та про щорічний набір мови не було. Тож батьки вчергове нагадали, що питання лишилося невирішеним.

Суспільне Запоріжжя повідомляло, що згідно з освітньою реформою, Запорізька гімназія № 6 має тип ліцею. Батьки першачків та учнів освітнього закладу не погоджуються з цим та протягом трьох років звертаються до різних інстанцій, аби повернути початкову та середні ланки.

Мати сина-дев’ятикласника та доньки, яка наступного навчального року піде до першого класу, Вікторія Ковальова каже: батьки вимагають, аби в закладі були усі ланки освіти.

"Ми вимагаємо, щоб наш навчальний заклад мав цілісність і отримав статус “Ліцей із початковою школою та гімназією", щоб діти на базі початкової школи могли продовжувати навчання у середній ланці і переходити до старшої. Недалекоглядне рішення позбавити дітей цього права просто призведе до того, що заклад розвалиться".

Чи залишать початкову ланку в Запорізькій гімназії №6
Вікторія Ковальова, Запоріжжя, 24 лютого 2023. Фото: Суспільне Запоріжжя

Аби всі троє дітей навчалися в одному закладі, родина Селіверстових переїхала ближче до гімназії. Двоє старших — вже гімназисти, молодша дитина — майбутня першокласниця, — розповідає Олександр Селіверстов.

"Молодшу дитину також плануємо віддавати в гімназію №6. Але ми з обуренням зустріли новину, що нашу дитину потрібно буде віддавати в іншу гімназію. Десь більше кілометра звідси".

Чи залишать початкову ланку в Запорізькій гімназії №6
Родина Селіверстових, Запоріжжя, 24 лютого 2023. Фото: Суспільне Запоріжжя

За словами матері першокласника Світлани Лисенко, з грудня минулого року батьки надіслали депутатам міської ради кілька звернень з проханням допомогти надати запорізькій гімназії №6 “Ліцей із початковою ланкою та гімназією”, але відповіді не отримали, — ділиться Світлана.

"Нас турбує, що виконавчий комітет знову не закріпив своїм рішенням територію обслуговування за гімназією №6. У цьому випадку — це знову позбавляє права батьків віддати своїх дітей до першого класу даного навчального закладу".

У Запоріжжі батьки вчергове вимагають повернути Запорізькій гімназії № 6 початкову та середню ланку
Світлана Лисенко, Запоріжжя, лютий 2023. Фото: Суспільне Запоріжжя

Нині батьки чекають на відповідь від депутатської комісії. Своєю чергою Суспільне Запоріжжя звернулося за коментарем до голови постійної комісії з питань освіти, науки, культури, туризму та спорту Запорізької міської ради Інни Пенчук. Вона пообіцяла поінформувати в понеділок.

Читайте також

У Запоріжжі батьки першачків відстояли право дітей навчатися у гімназії

У Запоріжжі батьки просять місцеву владу дозволити їхнім дітям відвідувати гімназію №6

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок