Запорізький посадовець у нетверезому стані спровокував ДТП

Запорізький посадовець у нетверезому стані спровокував ДТП

Запорізький посадовець у нетверезому стані спровокував ДТП
.

9 червня, чиновник Запорізької міськради Володимир Кияниця став винуватцем ДТП на вул. Незалежної України. Він врізався у автомобіль Олександра Строкіна, який і повідомив про це у соцмережі Facebook.

Аварія сталася о 19:35, коли Володимир Кияниця виїхав, за словами Олександра Строкіна, на зустрічну смугу:

"З арки будинку 68 виїхала на зустрічну Тойота. Сталося ДТП, з автомобіля вийшов Кияниця п'яний. Пропонував вирішити питання без поліції. Викликали поліцію склали протокол, повезли на вул. Седова (на експертизу - прим.), там показало у Кияниці 1,8 проміле".

Тілесних ушкоджень ніхто з учасників ДТП не отримав.

Згідно із відеозаписом вручення протоколу, який оприлюднив Олександр Строкін, Володимир Кияниця також спочатку не пред'явив поліції водійське посвідчення, але на відео запевняє, що не зрозумів вимог поліціянтів.

«Під час спілкування з водієм автомобіля TOYOTA було виявлено ознаки алкогольного сп'яніння. Чоловік на місці події відмовився від проходження алкотестера, проте погодився на огляд у нарколога в медичному закладі. Висновок — алкогольне сп'яніння, 1.81 проміле. На водія складено протокол за ст. 130( Керування у стані сп'яніння) та протокол за ст. 124(вчинення ДТП)», - повідомила т.в.о. старшого інспектора пресслужби Управління патрульної поліції в Запорізькій області Катерина Шевченко.

Під час перевірки документів було встановлено, що інший водій був обмежений у праві керуванням т/з від.20.03.2019. Посвідчення водія було вилучено.

Що відомо

  • Володимир Кияниця - старший інспектор відділу по роботі зі зверненнями громадян Запорізької міськради, в 2005-2010 роках - голова Ленінської районної адміністрації Запорізької міської ради. У 2015 р. балотувався у мери Запоріжжя від партії "Офіцерський корпус". Був радником міського голови при мері Олександрі Сіні.
  • Олександр Строкін - лідер запорізького осередку організації "Національні дружини".
На початок