"У мене немає виходу": як оговтується дівчина, травмована під час ракетного удару по Сергіївці на Одещині

"У мене немає виходу": як оговтується дівчина, травмована під час ракетного удару по Сергіївці на Одещині

Ексклюзивно
"У мене немає виходу": як оговтується дівчина, травмована під час ракетного удару по Сергіївці на Одещині
. Анна Узун, яка отримала травми після ракетного удару по Сергіївці. Фото: Суспільне Одеса

Студентка Анна Узун — одна з поранених внаслідок влучання 1 липня російської ракети у базу відпочинку в Сергіївці, що на Одещині. Після обстрілу дівчина опинилася в лікарні з контузією та раною на нозі. Як відбувається реабілітація, Анна розповіла кореспондентам Суспільного.

Внаслідок ракетної атаки дівчина отримала серйозну травму лівої ноги, їй зробили декілька операцій. Реабілітація після цього триває майже пів року.

"Це були розриви сухожиль на лівій нозі, забиття обох стоп, осколкові рани, багато скла витягали з мене. В перші два тижні, коли я лежала в лікарні мені поставили спеціальний вак-апарат. Потім мені кожен день два тижні робили перев’язки під наркозом. Зробили одну операцію, під час якої мені затягнули цю рану, тому що рана була велика і не вистачало шкіри для того, щоб просто закрити й зшити", — розповідає Анна.

Чи повернеться нога дівчини до нормального стану — невідомо. За словами Анни, їй ще в перші дні після поранення сказали, що їй доведеться ходити з паличкою. Крім поранення ноги внаслідок ракетної атаки в Анни стався розрив барабанної перетинки. Зараз вона не чує на одне вухо і готується до операції, щоб відновити слух.

"Дуже складно взагалі жити, коли одне вухо повністю не чує. І в мене там, внаслідок цієї вибухової хвилі, внаслідок дуже гучного звуку сталася, як тріщина, така дірочка і через це немає нормального функціонування слухового апарату", — розповіла дівчина.

Реабілітація триває. Дівчина каже: в неї немає виходу, вона має з цим впоратись.

"Я просто знаю, що мені з цим жити, що я якось маю впоратись. Тому в мене немає виходу і я з цією фразою в голові лікуюся, навчаюся і продовжую жити, тому що в мене немає виходу. Це вже сталося і треба якось ліквідувати це з мого життя", — каже Анна Узун.

Читайте також

  • Отримав опіки понад 40% тіла: як мешканець ЖК "Тірас" в Одесі пережив ракетний удар
  • Навчитися ходити заново: як в Одесі реабілітують військових після поранень на фронті
  • "Та х*р вам, я виживу": інтерв'ю з волонтером, який допомагає пораненим бійцям в Одесі

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок