У Рівному сім'я переселенців з Авдіївки отримує первинну меддопомогу без угоди з сімейним лікарем. Чому так сталося

У Рівному сім'я переселенців з Авдіївки отримує первинну меддопомогу без угоди з сімейним лікарем. Чому так сталося

У Рівному сім'я переселенців з Авдіївки отримує первинну меддопомогу без угоди з сімейним лікарем. Чому так сталося
. Фото: Суспільне Рівне

Родина Браженків переїхала з Авдіївки до Рівного у травні 2022 року. Після переїзду втратили зв'язок із сімейним лікарем, а у Рівному декларацію оформити поки не вдалося. Суспільне пояснює, як можна отримати первинну меддопомогу, не маючи угоди з сімейним лікарем.

У травні 2022 року окуповану Авдіївку цілодобово обстрілювали, розповідає Тетяна Браженко. Раніше виїхати вони не змогли через те, що стан здоров'я 63-річного Сергія Браженка різко погіршився:

"26-го березня у нього трапився інсульт і довелося, щоб іще місяць лежав. Вже ні лікарні не було, ні швидкої допомоги. Нічого не було. Сама лікувала, як могла. В Авдіївці не було світла, води і газу".

Після переїзду у Рівне Браженки втратили зв'язок з сімейним лікарем, який обслуговував їх в Авдіївці. За медичною допомогою, яка знадобилася одразу ж, звернулися у центр ПМСД Центральний. У реєстратурі їх направили до сімейної лікарки Валентини Войтюк.

"У нас сімейний лікар свій у Авдіївці був, але перевести, переоформити в системі, щоб Войтюк перевела його до себе — не вийшло, тому що система блокує. Лікар на себе це взяла і для себе вела його безплатно", — каже Тетяна Браженко.

Укласти угоду з рівненським сімейним лікарем Сергій Браженко станом на 22 лютого так і не зміг. Однак, у Рівному йому допомогли оформити групу інвалідності і дотепер виписують усі необхідні ліки.

За словами заступниці начальника міського управління охорони здоров‘я Лариси Обуховської, надання первинної медичної допомоги відбувається за кошти Національної служби здоров'я України, тому не відмовляють нікому, хто по неї звертається. Водночас нагадує: якщо є угода з місцевим сімейним лікарем — це спрощує роботу і для нього самого, і для пацієнтів.

Читайте також

  • Захисникам з Рівненщини безплатно робитимуть імплантацію зубів. Які клініки долучились
  • Звільнився мер Костополя на Рівненщині Євгеній Денисюк. Він керував містом 25 років
  • Вимагав у підприємців: на Рівненщині дільничного поліцейського викрили на хабарі
  • Печиво по 400-600 грн за кг: правоохоронці Рівненщини перевіряють закупівлю для дітей бійців ЗСУ

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок