"Великий наступ" росіян вже триває і зараз РФ розглядає план "Б" — Данілов

"Великий наступ" росіян вже триває і зараз РФ розглядає план "Б" — Данілов

Ексклюзивно
"Великий наступ" росіян вже триває і зараз РФ розглядає план "Б" — Данілов
Екссекретар РНБО Олексій Данілов. УНІАН

Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що так званий великий наступ росіян триває вже восьмий-десятий день, але армія РФ не має успіхів.

В ефірі телемарафону Суспільного він повідомив, що сьогодні є 5 напрямків, на яких російській військові намагаються атакувати. За даними Генштабу, це Куп’янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Шахтарський напрямки.

Секретар Радбезу зауважив, що відсіч російській армії буде надана обов’язково, а український наступ відбуватиметься тоді, коли на Ставці Верховного головнокомандувача ухвалять відповідне рішення за матеріалами від військових, розвідки та всіх представників сектору безпеки і оборони.

"Рішення, коли робити наступ на тому чи іншому напрямку буде ухвалювати Ставка саме так вирішуються державні справи в нашій країні", — додав він.

Виступ Путіна 21 лютого Данілов назвав "найгіршим за всі 20 років". Він також додав, що наразі Росія розглядає новий план.

"Ви звернули увагу, що зараз він (Путін — ред.) вже не каже про захоплення нашої країни. Хоча плани їхні не змінилися. Він у своїй промові сказав тільки про Донецьку, Луганську області. Зараз у них на меті план Б. Він полягає у наступному — підписання будь-яких переговорних позицій з нашою країною для того, щоб ми поступилися частиною наших земель на нібито мир", — сказав Данілов і наголосив, що для України "це абсолютно неприпустимі речі".

За його словами, наразі в Україні проявилися люди, які сиділи чекали, коли можна буде починати "вкидати в суспільство наративи, що треба домовлятися з РФ". Данілов наголошує, що це ні до чого доброго не приведе.

"Хочу нагадати, що бажання брати участь у цих речах каратиметься згідно з нашим законодавством. Це посягання на наш конституційний лад. Це найбільше покарання, яке можуть отримати ті люди, які сьогодні мріють почати знову перемовини з Росією для того, щоб ми втратили частину своєї території", — зазначив секретар РНБО.

Війна. Усі останні новини

Російський наступ триває на сході України, відбуваються цілодобові атаки, ситуація напружена, написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, окупаційне військо зазнає значних втрат — до 80% особового складу у деяких підрозділах.

Коли прогнозують ймовірний контрнаступ України

Міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю одному з українських видань прогнозує, що контрнаступ України може розпочатися протягом двох місяців. Для цього Силам оборони потрібні потужні броньовані системи — Marder, Bradley, Stryker  — для захисту екіпажів, а також сучасні танки, щоб проривати лінію оборони росіян.

Читайте також

Адміністрація президента США Байдена закликає Україну готувати контрнаступ — Politico

На початок