На Харківщині жителі ОТГ влаштували протест на трасі

На Харківщині жителі ОТГ влаштували протест на трасі

На Харківщині жителі ОТГ влаштували протест на трасі
.

Пів сотні жителів сіл Зміївського району виступають проти затвердженого плану з децентралізації. На знак протесту 6 червня люди вийшли на трасу "Харків-Сімферополь".

Як повідомляє поліція Харківщини, люди ходять по пішохідному переходу, однак автомобілі пропускають. Заторів немає.

"Близько 50 мешканців Бірківської селищної ради висловили позицію окремих мешканців щодо необхідності приєднання території зазначеної сільради до Мереф'янської ОТГ", — пояснюють суть акції в поліції.

Як уточнили організатори акції, в протесті також беруть участь жителі сіл, що належать до Тимченківської сільської ради.

Порядок охороняють 15 поліцейських. Акція проходить без порушень.

Що відомо

  • 23 травня жителі Борок та ще трьох сіл виходили пікетувати на узбіччя дороги "Мерефа-Павлоград".
  • 26 травня противники та прихильники перспективного плану області зійшлися на акції у Харкові. Коментуючи ситуацію, голова обладміністрації Олексій Кучер заявив: "Одні жителі за першу історію, другі за іншу. Вони висловлюють свою думку. Були проведені слухання певні, ми ж приймали рішення не просто так... Наприкінці після тих слухань ці документи подавалися до органів місцевого самоврядування, й вони на місцях приймали рішення, яке передавали до нас. Вони ж, ці мешканці, обирали тих депутатів, які голосували на місцях за те рішення, яке було прийнято".

На початок