ChatGPT тепер доступний в Україні — Федоров

ChatGPT тепер доступний в Україні — Федоров

ChatGPT тепер доступний в Україні — Федоров
. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Фото: Мінцифра

ChatGPT тепер доступний в Україні. Програма не працюватиме на тимчасово окупованих Росією територіях України.

Про це 18 лютого повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Команда Мінцифри довго працювала над цим рішенням — офіційні листи, дзвінки та зустріч з керівництвом. Нарешті нам вдалося виправити несправедливість. Україну вилучили зі списку країн, у яких заблоковано ChatGPT", — повідомив він.

За словами Федорова, на тимчасово окупованих територіях ChatGPT не працюватиме, аби цим не скористались військові РФ.

"Щоб вороги не використовували її для антиукраїнської пропаганди. Адже ChatGPT добре володіє українською, на відміну від росіян", — додав він.

Федоров подякував компанії OpenAI за "правильне та цілком логічне рішення".

"Країна, яка бореться за свободу та прогрес, точно має право на доступ до революційних технологій. Вдячний кожному, хто допомагав, особливо Тимофію МиловановуЗасновник Київської школи економіки, колишній міністр економіки України", — додав Федоров.

Що таке ChatGPT

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) — чат-бот зі штучним інтелектом, розроблений OpenAI — дослідницька лабораторія, що вивчає штучний інтелект. Серед її співвласників Ілон Маск.

Чат-бот може генерувати тексти на задані теми і відповідати на питання зрозумілою мовою. ChatGPT вважають найпрофесійнішим чат-ботом, але він може давати неправдиву та упереджену відповідь.

"Попри те, що ми вживаємо заходів безпеки, система може час від часу генерувати неправильну або оманливу інформацію та створювати образливий або упереджений вміст", — повідомляють в GPT.

ChatGPT представили наприкінці листопада 2022 року, за тиждень бот мав понад 1 млн користувачів. У січні 2023-го ChatGPT досяг 100 млн активних користувачів. Спочатку бот був доступний безплатно, згодом компанія заявила про запуск підписки на ChatGPT у США вартістю $20.

Розробник чат-бота заборонив деяким окремим країнам користуватися своїми сервісами відповідно накладених санкцій, тож в Росії він недоступний.

Читайте також

"Ми хочемо побудувати найзручнішу державу у світі" — Михайло Федоров про технологічні досягнення України попри війну

Військовий РФ в Ірпені сфотографував себе на Polaroid. Штучний інтелект встановив його особу

На початок