Китайський геймер пішов на "пенсію" у 23 роки через проблеми зі здоров'ям

Китайський геймер пішов на "пенсію" у 23 роки через проблеми зі здоров'ям

Китайський геймер пішов на "пенсію" у 23 роки через проблеми зі здоров'ям
.

Найвідоміший кіберспортсмен Китаю Цзян Цзихао оголосив про рішення лишити ігри у віці 23 років через погане здоров'я.

Рішення геймера оприлюднили у китайській соціальній мережі Weibo, де Цзихао має п'ять мільйонів підписників. Він був професійним геймером з 2012 року, граючи у League of Legends під ім'ям "Узі", повідомляє BBC.

У зверненні до фанатів Цзян Цзихао, якого також прозвали "Божевільним псом" за агресивний стиль гри, сказав, що із жалем змушений повідомити про рішення полишити кіберспорт.

"У результаті того, що я не спав протягом багатьох років, їв багато жирного та перебував у стані непереборного стресу, минулого року я дізнався, що у мене діабет 2 типу", — заявив геймер.

Кіберспортсмен запевнив, що після діагнозу він змінив свій графік роботи, тренувався і приймав ліки, але його стан здоров'я не змінився. Крім того, він пожалівся на поганий психічний стан.

"Лікар сказав мені, що якщо я продовжуватиму, у мене можуть виникнути серйозні ускладнення. Дякую фанатам за їхню підтримку і спілкування всі ці роки", — повідомив Цзихао.

Шанувальники кіберспортсмена побажали йому усього найкращого та закликали подбати про себе і відпочити.

"Легенда йде, міф житиме далі", — написав один із них.

Загалом Цзихао отримав близько 300 тисяч відповідей на свій допис, а у 600 тисячах повідомлень користувачі соцмережі використали хештег #UziRetires.

На початок